Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Erdinç Akbulut’tan yeni kısaçalar: ‘Hena’

Schallmauer Records’dan çıkan dört parçalık projede Eddy Tango, Sundrej Zohar ve Alex Swank’tan remiksler yer alıyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 5 Mayıs 2024
Erdinç Akbulut’tan yeni kısaçalar: ‘Hena’

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Erdinç Akbulut, iki yıl aradan sonra çıkardığı yeni müzik çalışması ile dinleyicilerinin karşısında.

Eddy Tango’nun kurucusu olduğu Almanya merkezli müzik şirketi Schallmauer Records’dan çıkan ‘Hena’ isimli çalışma, parçanın orijinal düzenlemesinin yanı sıra Schallmauer Records kurucusu Eddy Tango ile Sundrej Zohar ve Alex Swank imzalı üç remiks içeriyor.

Kariyerine 2001-2002 yıllarında İstanbul'da Club Uniq'te başlayan Erdinç Akbulut, İstanbul'un önde gelen kulüplerinde 2009 yılına kadar hem resident hem de guest DJ olarak yer aldı ve 2003-2009 yılları arasında Radio FG’nin DJ roster’ı içinde yer aldı. Bu dönemde Galatasaray İletişim Teknolojileri Müzik Akademisi'nde Ses Mühendisliği eğitimi alarak, City and Guilds of London Institute'den iki uzmanlıkla mezun oldu. 2009'da Red Bull Türkiye bünyesine organizasyon sorumlusu olarak katıldı ve Türkiye genelinde birçok etkinlikte performans sergiledi. 2015'te Red Bull'dan ayrılarak kulüplerde yeniden sahne almaya başladı ve ‘Be Free’ adlı parçasıyla 2017'de “Summer Work Hits 2017” albümünde yer aldı.

Aynı yıl Antalya/Side'deki Karma Restaurant & Night Club'ın müzik direktörlüğünü ve DJ'liğini üstlendi. 2019'da Ail Arsan ile birlikte ‘Nightfall’ adlı parçaları Deep Strips etiketiyle yayımlandı ve 2021'de ‘So Good’ adlı ikinci teklisi MissDeepShine etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. Erdinç Akbulut’un dikkat çekici bir diğer projesi ise 2022 yılında Steyoyoke’nin ‘Ethereal Techno #012’ derlemesine giren solo parçası ‘I’m In Love’ olmuştu.

2020 ve 2021 yaz sezonlarında sırasıyla Hillside Fethiye ve Uniq Life Style Hotel'de resident DJ'lik yaptı ve kış sezonunda Ginza ve Xroom'da devam etti. 2022 yaz sezonu itibariyle yeniden Karma Restaurant & Night Club'ın müzik direktörlüğünü ve resident DJ'liğini üstlendi.

Şimdilerde kariyerine Tanzanya'da devam eden ve 2023 yılında Zanzibar'da çeşitli etkinlik ve partilerde çalan sanatçı, şu an Darüsselam'da yaşıyor ve buradaki etkinlik ve partilerde performans sergiliyor.

Bu yeni proje ile ilgili Mixmag Türkiye’ye açıklamalarda bulunan Akbulut, şöyle konuştu: “'Hena' aslında ailemin baş harflerinden oluşuyor (eşim, ben ve kızım). Süreç aslında bununla birlikte başladı. 1 hafta içinde genel hatlarını oluşturdum ama 3 farklı melodi arasında kalmak beni zorlayan kısım olsa da son kararı kızım verdi ve onun seçtiği melodi ile ilerledim. Ortaya çıkan sonuç hepimizi çok mutlu etti. Mix ve mastering bir önceki parçamda olduğu gibi Doğuş Cihan tarafından yapıldı. Plak şirketim tarafından da çok beğenildi ve 3 farklı remix çalıması ile yayınlama kararı aldık.”

“Son 2 senedir Afrika'da yaşıyorum ve buranın kültürü ile müzik iç içe, hayatın her yerinde müzik var ve bu çok etkileyici oldu benim için ve bundan sonraki süreçte yeni projelerim için. Önümüzdeki dönemde Tanzanya kültürünü yansıtacak bir çalışma, belki burada yerel bir sanatçı ile ortak çalışma yapabilirim.”

Erdinç Akbulut’un ‘Hena’ isimli yeni projesi, hem orijinal düzenlemesi hem de remiksleriyle melodik techno ve progressive tarzlarından etkileyici bir sentez sunuyor.

‘Hena’nın orijinal düzenlemesini ve remikslerini aşağıda dinleyebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...