Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Ableton kurucu ortaklarından Robert Henke, plak döneminin sona ermesinden ve CD'lere dönüş yapılmasından yana

Henke'nin yaklaşımı, plakların büyük bir kaynak ve enerji israfı olduğu yönünde

  • MIXMAG TURKEY
  • 21 Temmuz 2022
Ableton kurucu ortaklarından Robert Henke, plak döneminin sona ermesinden ve CD'lere dönüş yapılmasından yana

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Ableton kurucu ortaklarından Robert Henke, Facebook üzerinden yaptığı uzun açıklamada, CD'lerin sürdürülebilirliğini vurguladı.

Henke, plak üretiminin çevresel etkilerini göz önünde bulundurarak CD'leri benimsemek istediğini dile getiriyor.

Plak üretiminin yüklü plastik tüketimine neden olduğunu, dünyanın dört bir yanına ulaştırılması dahil kaynak ve enerji israfı olduğunu savunarak başlıyor açıklamalarına Henke.

Basılı sektöre karşı tutkusu aşikar. Bu yaklaşımla Henkel, CD'lerin basılı sektörün geleceği için de sürdürülebilir olduğu gerçeğine ışık tutuyor.

Henke'nin açıklamaları plak taleplerinden enerji tüketimine, nakliye ve yakıt maliyetlerinden CD'lerin uzun ömürlülüğü ve sürdürülebilirliğine önemli konuları aydınlatıyor. Henke, plakların birer ihtiyaç olmadığının da altını çizmiş.

Robert Henke, plak üretim ve dağılım sürecinde salınımların çevresel etkilerine de atıfta bulunmuş.

Bir New Statesman makalesine göre plaklarda bulunan karbon miktarı 979 gramken, CD'lerde kapakla birlikte sadece 288 gram.

Conversation; CD'lerin polikarbonat ve alüminyum gerektirirken, plakların ham petrol türevlerinden yapılmakta olduğuna ışık tutmuş. New Statesman'da Keele Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalar, plakların CD'lere kıyasla dinlenirken (özellikle uzun saatler) çevresel etkilerinin daha çok olduğunu belirtiyor. Nedeni; veri alımı ve ses aktarımı sağlayan cihazlardan zamanla salınan karbon dioksit. Oranlar CD'e kıyasla oldukça yüksek.

Henke plakların vintage ruhlarına ve plak sahibi olmanın o eşsiz hissine ışık tutuyor, gelecek içinse potansiyel bir sorun olabileceğini savunuyor.

Henke'nin Facebook paylaşımına buradan ulaşabilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...