Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

NTIA’den canlı müzik endüstrisine hayat verecek yol haritası

Birleşik Krallık merkezli Night Time Industries Association, eğlence sektörünü kurtarma amacıyla bilimsel araştırma destekli geri dönüş planı hazırladı

  • MIXMAG TURKEY
  • 30 Ağustos 2020
NTIA’den canlı müzik endüstrisine hayat verecek yol haritası

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

İngiltere’de 200’ü aşkın kulüp, işletme ve organizasyonu temsil eden Night Time Industries Association (NTIA), müzik endüstrisini çöküşten kurtarmak amacıyla bilimsel araştırmalara dayandırarak hazırladığı yeniden açılma planını hükümete sundu.

Festival Republic ve Music Venue Trust organizasyonları tarafınan hazırlığı üstlenilen yol haritası raporu, ülkede koronavirüsün yayılımını engelleme çalışmalarıyla aktif bir konumda olan Mesleki Tıp Enstitüsü (IOM) tarafından da desteklendi.

Rapordaki en çarpıcı detaylardan biri olarak, konaklama / misafir ağırlama sektörünün geneline bakıldığında kulüp ve mekan işletmelerinin iş alanındaki pazar, virüs tehlikesi bakımından en düşük risk grubu arasında yer alıyor. Bu bağlamda, sosyal mesafeyi koruma amacıyla herhangi bir mekanın doluluk oranında %75’e varan kapasite sınırlamalarının canlı müzik mekanları için de geçerli olabileceği belirtiliyor.

Raporun yayımlanmasının ardından gece hayatı endüstrisinin bileşenleri, müzik mekanlarının, gece kulüplerinin ve etkinlik alanlarının yeniden açılmasıyla ilgili elle tutulur bir plan yapılması için raporu gerekçe göstererek hükümet üzerinde baskı oluşturuyor. Endüstri temsilcileri ayrıca işsizlik ödeneği yardımlarını kapsayan sürecin sona ermesiyle birlikte daha fazla finansal yardım talep ediyor.

Night Time Industries Association (NTIA) CEO’su Michael Kill, raporla ilgili verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı: “Artık kritik bir noktaya ulaşmış durumdayız. Hükümet yeniden açılma ile ilgili açık bir plan ortaya koymadıkça ve ek finansal destek taleplerimizi görmezden geldikçe, endüstrideki pek çok bileşen finansal olarak çöküşle karşı karşıya kalıyor. Bu da binlerce kişisinin işsiz kalması demek.”

“Rapor açıkça gösteriyor ki müzik mekanlarının, gece kulüplerinin ve etkinlik alanlarının güvenli biçimde yeniden açılması görmezden gelinemeyecek bir mesele. Bahsi geçen mekanların pek çoğu yüksek kapasiteli mekanlar olsa da, halihazırda bu mekanlar zaten koronavirüse karşı çeşitli tedbirleri uygulayan ve ilgili güvenlik protokollerine sahip olan işletmeler. Hükümetten bu konuya acilen eğilerek riskleri gözden geçirip güvenli şekilde yeniden açılmayla ilgili aksiyon almasını talep ediyoruz. Bu, binlerce insanın işini kurtaracağı gibi sıkıntıda olan ülke ekonomisini destekleyecek ve birçok kenti ekonomik, kültürel ve sosyal refah açısından canlı tutacak."

NTIA raporu, ülkede gece faaliyet gösteren müzik mekanlarının %60’ının hükümet desteği olmaksızın iki aydan fazla hayatta kalamayacağını, %70’ten fazla işletmenin de iş gücünün yarısından fazlasını Eylül ayından itibaren istihdam edemeyecek duruma geleceğini ortaya koymakta.

NTIA’in yayımladığı yeni rapor ve yol haritası, gece hayatının güvenli şekilde geri dönüşüne yönelik makul gerekçeler sunuyor. Ülkede halihazırda pek çok hizmet kolunda uygulanan ve söz konusu mekan işletmelerinin de hayata geçirmiş olduğu girişte kimlik taraması, temassız ödeme ve çok yönlü iç mekan havalandırması gibi tedbirler, sektörün canlandırılmasına yönelik atılacak adımlarda altı çizilen hususlar olarak tekrar hatırlatılıyor.

İngiltere’de kapalı alanda yapılan sosyal mesafeli müzik etkinliklerine 15 Ağustos itibarıyla izin verilmeye başlansa da pek çok endüstri temsilcisi bunun ekonomik açıdan sürdürülebilirliğine şüpheyle bakıyor.

NTIA'in strateji raporunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Kaynak: IQ Magazine

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...