Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Simay Akça ‘No Other Way’ adlı yeni tekli çıkardı

Sanatçının yeni çalışması Progressive Dreamers Records etiketiyle dijital platformlarda

  • MIXMAG TURKEY
  • 23 Nisan 2021
Simay Akça ‘No Other Way’ adlı yeni tekli çıkardı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

İzmirli genç sanatçı Simay Akça, “No Other Way” isimli yeni teklisini müzikseverlerin beğenisine sundu.

Progressive Dreamers Records’dan çıkan tekli, sanatçının dört farklı düzenleme içeren son çalışması “Fidelio”yu takip ediyor.

Simay Akça’nın 3 parçadan oluşan ilk kısaçaları ve çalışmaya adını veren parça olan “Redrum”, ismini ve parçanın öyküsünü sinemadan, ünlü yönetmen Stanley Kubrick'in kült filmi The Shining’den almaktaydı. Redrum kısaçalarından sonra Mirror Walk etiketiyle yayımlanan ve 8 farklı ülke sanatçısının parçalarını tek bir çatıda toplayan “Echoes 001” albümünde etnik vokalli melodic house & techno tarzındaki parçası “Cassandra” ile yerini aldı. Bunu takip eden süreçte 2 parçadan oluşan ve öyküsünü Oscar Wilde'nin “Dorian Gray'in Portresi” adlı romanından alan kısaçaları “Dorian's Face” 2021'in ilk ayında yayımlandı. Geçtiğimiz Mart ayında 4 farklı versiyonla çıkardığı “Fidelio”, özellikle enstrümantal ve piano versiyonlarıyla dinleyicilerin beğenisini topladı.

Sanatçı, ürettiği parçalar için, “Sinema ve edebiyat benim için vazgeçilmez tutkular. Üretme aşamasında görsel ve işitsel bir sanat olan sinemayı tamamen melodilere dökerek dinleyiciyle buluşturuyorum. Sinemada psikolojik gerilim filmlerini izlemeyi çok severim. Redrum'un öyküsü psikolojik korku ve gerilimin en iyi temsillerinden The Shining’den geliyor. Redrum'u dinleyenlerden ‘Sanki Overlook Otel'in merdivenlerinde dolaşıyorum gibi hissettim. Her an Johnny bir yerden çıkacak diye bekledim’ şeklinde geri dönüşler aldım. İşte parçalarımda sağlamak istediğim tam anlamıyla bunlar. İnsanlar parçalarımı dinlerken aynı zamanda zihinleriyle görsel bir yolculuğa çıksın istiyorum. Bu noktadan yola çıkarak ürettiğim bir diğer parçam ‘Dorian's Face’i Oscar Wilde'nin ‘Dorian Gray'in Portresi’ adlı romanıyla özdeşleştirerek besteledim. Romanın ana karakteri Dorian Gray hem iyiliğin, hem kötülüğün bir temsili ve kendi içinde bu iki taraf sürekli mücadele halinde. ‘Dorian's Face’te bu hikayeyi dinleyiciye anlattım. Aynı zamanda kitabın ve parçamın akışına uygun olacak şekilde bir senaryo yazarak ‘Dorian's Face’e oyunculuğunu, yönetmenliğini ve post prodüksiyon kısmını da üstlendiğim bir klip hazırlayıp kendi Youtube kanalımda yayınladım. ‘Cassandra’ isim olarak kendisine geleceği görme yetisi bahşedilmiş fakat söylediği sözlere kimsenin inanmaması için Tanrılar tarafından cezalandırılmış mitolojiden kadın. Sanat tarihi ve mitoloji kitaplarında geleceği gördüğü için hep baykuşla birlikte resmedilir. Ben de bu anlatıyı ‘Casssandra’nın içine baykuş sesleri ekleyerek parçamda yansıttım. ‘Fidelio’ya gelecek olursak, Beethoven’ın ilk ve tek opera eseriyle aynı adı taşımakta. Bu sebeple ‘Fidelio’yu melodic house & techno versiyonunun yanında enstrümantal ve piyano versiyonları ile birlikte dinleyicilerin beğenisine sundum. Dinleyiciler üzerinde parçalarımı dinlerken girebilecekleri görsel bir dünya yaratmak benim için bir imzadır” ifadelerini kullandı.

Simay Akça'nın 20 Nisan’da yayımladığı son teklisi “No Other Way” tüm dijital platformlarda sizlerle.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...