Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Radio FG yeni yayın dönemine başladı

Armin van Buuren, Egehan, Ferreck Dawn, Headwaters, Korolova, Paul Oakenfold ve Shimza, Radio FG 93.8’in yeni yayın dönemine eklenen sanatçılar arasında

  • MIXMAG TURKEY
  • 1 Mayıs 2024
Radio FG yeni yayın dönemine başladı

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Radio FG, bugün yeni yayın sezonunu başlattı.

Birol Giray ve Can Tanca’nın 1999 yılında elektronik müziği herkesin dinlemesi ve sevmesi için kurduğu radyo istasyonu, kurulduğu dönemde N-R-G FG" ismi ile 102.0 frekansından İstanbul'da yayın yapmaya başladı. Kasım 2000’den itibaren Radio FG adı ile 93.7 frekansından yayınına devam eden radyo istasyonu, 2020 yılından itibaren ise 93.8 frekansından elektronik müzikseverlerin karşısına çıkmaya devam ediyor.

Açılış partisi dünyanın en ünlü elektronik müzik gruplarından biri olan Faithless ile CNR Dünya Ticaret Merkezi'nde 8.000 kişinin katılımı ile yapılan radyo istasyonu, o andan itibaren İstanbul'da yapılan organizasyonların çoğunda imzasını bıraktı.

2003 yılında kuruluşunun henüz 4. yılında Türkiye’nin en iyi alternatif müzik yayını yapan radyosu seçilen Radio FG, isminin açılımının da referans gösterdiği gibi (Future Generation) gelecek kuşak hedef kitleye yönelik Prodigy, Faithless, Run DMC, Jamiroquai ve Daft Punk gibi dünya çapında isimlerle gerçekleştirdiği organizasyonlarla bu alanın o yıllarda öncüsü olmuştu.

Gerçekleştirdiği organizasyonlarla bu kültürün Türkiye’de bir yaşam tarzı haline gelmesine önemli katkıları olan Radio FG; Carl Cox, Tiësto, Armin van Buuren, Deep Dish, Mauro Picotto, Sasha, Roger Sanchez, Calvin Harris ve David Guetta dünyanın en önde gelen DJ’lerini Türkiye’deki elektronik müzik tutukunları ile bir araya getirdi. FG ayrıca, 2004 yılından itibaren Türkiye’nin en büyük dans müziği etkinliği Electronica Festival İstanbul ile binlerce müzikseveri ağırlamaya devam ediyor ve festivalin 29-30 Haziran’da gerçekleşecek 2024 edisyonunda Electronica Festival’ın 20. yılı kutlanıyor olacak.

Radio FG’nin, 1 Mayıs itibarıyla başlayan yeni yayın döneminde Armin van Buuren, Egehan, Ferreck Dawn, Headwaters, Korolova, Paul Oakenfold ve Shimza, yeni yayın programına eklenen sanatçılar oldu. Yeni yayın dönemindeki plak şirketi iş birliklerinde ise Defected, CircoLoco, Dirtybird, Get Physical, Anjunadeep, Jeton Records, Anadole, Adesso, Area10, Core, Elder Youth, Ellum, Glitterbox, Traxsource ve Future Forward Media yer alıyor.

Radio FG’yi 93.8 karasal frekansının yanı sıra futuregeneration.net üzerinden de dinleyebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...