Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Ableton Live 10.1 güncelleme sürümü yayınlandı

Kullanıcıya özel dalga tabloları, yeni ses araçları ve daha fazlası

  • ONUR ATEŞ
  • 8 Haziran 2019
Ableton Live 10.1 güncelleme sürümü yayınlandı

Dünya çapında en çok tercih edilen dijital ses çalışma istasyonu yazılımlarından Ableton uzun süredir beklenen geniş çaplı güncellemesini yayınladı.

Live 10'un bu denli geniş çaplı yenilikler içeren ilk güncellemesi, yazılımın 10'uncu sürümünün tanıtılmasından 15 ay sonra gelirken güncelleme Wavetable aracına eklenen 'kullanıcıya özel dalga tablosu' özelliği ve çeşitli yeni otomasyon ayarlarını kullanıcılarına sunuyor.

Live 10.1, Channel EQ adı verilen yeni bir eşitleyici ve halihazırda var olan Simple Delay ve Ping Pong Delay'in ortak özelliklerini barındıran basitleştirilmiş bir gecikme simülasyonu aracı dahil bir grup yeni ses aracı içeriyor. Pre-drawn otomasyon düzenleme özelliği ve eller serbest modunda C ve S şekillerinin tanılaması, Live 10'daki otomasyon geliştirmelerinde öne çıkan fonksiyonlardan.

Yazılımın yakınlaştırma ve öğeler arası gezinme özelliklerinde de birtakım geliştirmeler bulunuyor. Dokunmatik fare kullanan Mac kullanıcıları bundan böyle elle yakınlaştırma özelliğini Ableton'da kullanabilecek. Live 10.1 ile VST3 plugin'leriyle uyum daha da kusursuzlaşırken sidechain yönlendirmesi içeren ses öğeleri artık freeze moduna alınabilecek.

Live 10.1 kullanıcılarını ayrıca modüler synth kontrol mekanizmalarında ilave yenilikler de bekliyor. Geçtiğimiz ay beta olarak tanıtımı yapılan CV (Control Voltage) araçlarıyla Ableton kullanıcıları modüler synth donanımlarını Ableton arayüzü üzerinden kontrol edebilmeye başlamıştı. 10.1 güncellemesi ile yazılım arayüzüne ek olarak uygun bir ses arayüzü donanımıyla da artık modüler sistemin zaman ayarlarıyla entegre şekilde synth sesleri ve tempo dahil pek çok fonksiyon modüle edilebilecek.

Live 10 lisans sahipleri, Live 10.1 güncellemesine ücretsiz şekilde sahip olabiliyor. Güncellemeyi indirmek ve daha detaylı bilgi edinmek için Ableton'ın internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Spotify '#Arşiv' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...