Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Berlin Gece Hayatı Turizminin Şehre Katkısı 1.5 Milyar Doları Geçti

Geçtiğimiz yıl 3 milyon turist günde ortalama 205 Euro harcadı

  • MIXMAG TURKEY
  • 26 Şubat 2019
Berlin Gece Hayatı Turizminin Şehre Katkısı 1.5 Milyar Doları Geçti

Berlin Kulüp Komisyonu tarafından yapılan yeni bir araştırma, kulüp turizminin her yıl şehre yaklaşık 1,5 milyar Euro kazandırdığını tespit etti. Rakam, geçtiğimiz yılki istatistik ve araştırmaları toplayan "Club Culture Berlin 2019" adlı bir araştırmadan geliyor. 2018'de, dünyanın en ünlü gece hayatı noktalarından biri olan Berlin'i üç milyon turist ziyaret ederken, turistler kentte ortalama 2,4 gün kalmış. Günlük kişi başına harcanan ortalama miktar ise 205 Euro'yu geçiyor.

Berlin Kulüp Komisyonu sözcüsü Lutz Leichsenring, Berghain, Watergate ve Tresor gibi kulüplerin şehir için "benzersiz çekim merkezi" olduğunu belirtti.

Araştırma ayrıca 280 resmi organizatörün yaklaşık 9.000 kişiyi istihdam ettiğini ve yıl boyunca 58.000 etkinliğin gerçekleştiğini belirtiyor. Alkol satışları 168 milyon dolar ile gelir kalemlerinin başını çekerken kulüplerin giriş ücretinin 5 ile 15 Euro arasında değişiyor.

Berlin Kulüp Komisyonu sözcüsü Lutz Leichsenring bu başarıyı özgün içerik ve tema pazarlamasına ve Berlin'deki kulüp kültürünü yaşatmak adına organizatörlerin yaptığı fedakarlıklara bağlıyor. Sözlerine, "Sadece birkaç organizatör ve mekan kar peşinde koşuyor. Bizim için önemli olan kulup kültürünün şehre ve diğer endüstrilere de ne kattığı. Bu da bizi ve Berlin'i diğer şehirlerden ayıran en önemli nokta'' diyerek devam eden Leichsenring, organizasyonları ve organizatörleri desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...