Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Berlin Kulüpleri ve Politikacılar Parti Kültürünü ‘Daha Sürdürülebilir Hale Getirmek’ İçin Bir Araya Geliyor

Artık kulüpler daha çevre dostu olacak

  • EMRE ESKİHORAN
  • 24 Mart 2019
Berlin Kulüpleri ve Politikacılar Parti Kültürünü ‘Daha Sürdürülebilir Hale Getirmek’ İçin Bir Araya Geliyor

Berlin’deki kulüpler ve politikacılar parti kültürünü daha sürdürülebilir hale getirmek için bir araya geliyor.

Şehrin yerel yönetimi, eğlence kültürünü korumak ve büyümesini sağlamak için çok çaba sarfetmiş, Kasım ayında "Berlin'deki kulüp kültürünü korumak" ve "uzun vadede, yaşam alanları ve kulüp içindeki operasyonların uyumluluklarını sağlamaları" adına kulüplere gerekli ekipman ve ses yalıtımı malzemeleri için 1 milyon Euro bağışlayacağı sözünü vermişti.

Sydney'deki yasal kısıtlamalar ve Gürcistan hükümetinin Tiflis gece hayatı üzerindeki baskısının aksine, Berlin'de kulüpler ve yerel yönetim oldukça yakın bir ilişki içinde.

Deutsche Welle gazetesine verdiği demeçte, "Bana göre Berlin kulüpleri, trendleri sadece müzikte değil yaşamın birçok alanında belirliyor" diyen 'iklimin korunması ve kulüp kültürü' sorumlusu ve Yeşiller Partisi temsilcisi Georg Kössler, “Biz politikacılar olarak şuanda kulüplere odaklanıyoruz, çünkü şehirde çok büyük bir etkileri var. Berlin'de binlerce insan kulüplere gidiyor ve binlerce insan Berlin'e kulüpleri için geliyor, dolayısıyla bu mekanlarla çalışan ve kulüpleri daha çevre dostu hale getirebilecek çok sayıda insana ulaşabiliyoruz" açıklamasında bulundu.

Berlin Senatosu tarafından finanse edilen yeni sürdürülebilirlik projesi, kulüplere çevre dostu ışıklandırma, ısıtma ve soğutma sistemleri kurmaları konusunda tavsiyeler verirken, su tesisatı ve atık kontrolü konularında da düzenlemeler yapmayı hedefliyor.

Projede belki de en ilgi çekici kısım ise elektrik üreten dans zemini inşa etme fikri.

Hollandalı mucit Daan Roosegaarde'nin “sürdürülebilir dans pisti” projesi, zemindeki karolar sayesinde dansçıların hareketleri ile biriktirdiği enerjinin, kulübün ışıklandırması ve DJ kabini için yeterli elektriğe çevrilmesini kapsıyor.

"Sürdürülebilir dans pisti” Club WATT Rotterdam'da halihazırda kullanılıyor.

Proje hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın.

Kaynak: [DW]
Fotoğraf: [ISTOCK]

En yeni seçkilerimizin yer aldığı Spotify 'Frekans' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...