Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Burhaniye Kaymakamlığından Zeytinli Rock Festivali'ne yasak

Yaşam tarzıyla kavga yeni kararlarla devam ediyor…

  • MIXMAG TURKEY
  • 11 Ağustos 2022
Burhaniye Kaymakamlığından Zeytinli Rock Festivali'ne yasak

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde 17-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Zeytinli Rock Festivali, “kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması” gerekçesiyle kaymakamlık tarafından festivale bir hafta kala yasaklandı.

Bu yıl 7’ncisi yapılması planlanan ve “Türkiye’nin Glastonbury”si yakıştırması yapılan Zeytinli Rock Festivali, aralarında Mor ve Ötesi, Ceza, Selda Bağcan, maNga, Aylin Aslım, In Hoodies, Cem Adrian, Athena, Moğollar, Hey! Douglas, Sena Şener ve Dolu Kadehi Ters Tut dahil 70 sanatçının performanslarına ev sahipliği yapacaktı.

Organizatör Milyon Yapım Organizasyon Limited Şirketi’nin resmi başvurusuna Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş imzasıyla verilen yanıtta, “Daha önceki yıllarda yakın bölgede düzenlediğiniz Zeytinli Rock festivallerinde yaşanan güvenlik, asayiş, trafik, çevre sorunları, ortaya çıkan bu tür istenmeyen durumlar dolayısıyla vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir” ifadelerine yer verildi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen İlim Yayma Cemiyeti’nin Balıkesir şubesinin ve bu şubenin de içinde yer aldığı Balıkesir Sivil Toplum Platformu’nun festivali hedef gösteren açıklamalarıyla yasaklama tarihlerinin birbirine yakınlığı dikkat çekerken, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş’in İlim Yayma Cemiyeti’nin etkinliklerine katıldığı ve görev yaptığı yerlerde cemiyet yöneticilerini makamında ağırladığı ortaya çıktı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Burhaniye Sosyal Politikalar Başkanı ve Burhaniye İlim Yayma Cemiyeti Halkla İlişkiler Başkanı Raif Çokçetin’in 19 Ekim 2021 tarihinde yaptığı Twitter paylaşımında, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş’e teşekkür ederek, “Burhaniye ilim yayma cemiyeti Şubesi olarak GSB Kitap Kahve Açılışını gerçekleştirdik. Açılış töreninde bizleri yalnız bırakmayan Kaymakamımız İlyas Memiş Beye, İyc Genel Merkez Yöneticilerimiz Mücahid Günaydın ve Şükrü Yurdakök Beylere, İlçe Protokolüne teşekkür ederiz” ifadelerini kullandığı görülüyor.

Kaymakamın ayrıca, 2020 yılında göreve başladıktan kısa bir süre sonra İlim Yayma Cemiyeti Burhaniye Şubesi Başkanı Sadrettin Küçükkaya ve beraberindeki heyeti makamında ağırladığı da ulaşılan diğer bilgiler arasında yer aldı.

Festivali “taciz”, “tecavüz” ve “fuhuş” gibi suçlarla ilişkilendirmeye çalışan İlim Yayma Cemiyeti Burhaniye şubesinin bileşenlerinden biri olduğu Balıkesir Sivil Toplum Platformu, 2019 yılında yine hayrete düşüren bir gelişmeyle gündem olmuştu. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’ı ziyaret eden platform yetkilileri, mezuniyet törenlerini “dine aykırı” ve “rezalet” şeklinde niteleyerek durdurulmasını istemiş, velileri de “rezalete zemin hazırlamakla” suçlamıştı.

Balıkesir Sivil Toplum Platformu, İlim Yayma Cemiyeti temsilcileri haricinde ayrıca Anadolu Gençlik Derneği, MGV, Alperen Ocakları, Cansuyu Derneği, Cihannüma Derneği, Eğitime Destek Platformu, EHAD, Ensar Vakfı, Hasan Baba Vakfı, İHH, İlim Yayma Cemiyeti, Karesi Vakfı, Katre-Der, Hayrat Vakfı, Kızılay, MEMUR-SEN, MÜSİAD, Öder, Önder, Sancak Derneği, Semerkand Vakfı, TÜGVA, Ulu Çınar Derneği ve Vitamin Gençlik Derneği başkan ve temsilcilerinden oluşuyor.

Sektör temsilcileri, müzisyenler ve müzikseverlerden büyük tepki alan yasaklama kararı, Türkiye’de son yıllarda yaşam tarzı, özgürlük alanları ve temel haklarla yapılan kavganın son tezahürü ve eğlence sektörü üzerine yoğunlaşan baskıların son örneği.

Organizatör Milyon Yapım Organizasyon Limited Şirketi tarafından konuyla ilgili bugün yapılan resmi açıklamada, “Burhaniye Kaymakamlığının basına yansıyan tebligatı az önce elimize ulaştı. Avukatlarımız ivedilikle gerekli itirazları yapacaklar. İtiraz dilekçemize olumlu dönüş yapılacağını umuyoruz. Bu süreçte bize destek olan herkese teşekkür ediyor, 17-21 Ağustos tarihlerinde hep birlikte tüm zamanların en coşkulu festivalinde buluşacağımıza inanıyoruz” denirken, norm haline getirilmeye çalışılan yasaklamaların yeni örneğine pek çok sanatçıdan tepkiler yükselmeye devam ediyor.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...