Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Burning Man'in yeni uydu görüntüsü paylaşıldı

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından çekilen görüntü, 70.000 kişinin katılım gösterdiği Burning Man 2024’ün 2. gününe ait

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: COPERNICUS SENTINEL & ESA
  • 24 Eylül 2024
Burning Man'in yeni uydu görüntüsü paylaşıldı

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Copernicus Sentinel-2 misyonunun bir parçası olarak Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından çekilen bir uydu görüntüsü, Burning Man’in uzaydan nasıl göründüğünü fotoğrafladı.

Nevada'daki Black Rock Çölü’nde düzenlenen festival alanının üzerinden geçerken çekilen bu uydu görüntüsü, 70.000 kişinin katıldığı devasa festivalin ve ikonik şeklinin boyutlarını gözler önüne seriyor.

Festival organizatörleri, fotoğrafta görülen devasa C şeklini 1999 yılında milenyum kutlamalarının bir parçası olarak tasarladı. Bu şeklin içinde, festivalin merkezi olarak bilinen Playa yer alıyor.

Festival alanının toplam çevresi 18 kilometre kareyi buluyor, ancak bu geniş alanın büyük bir kısmı sanat enstalasyonları ve açık alanlardan oluşuyor.

Bu yeni görüntüyü yakalayan uydu, dünya üzerindeki bitki örtüsü, ormanlar ve diğer kara değişikliklerini izleyen iki kutup yörüngeli uydudan birinin parçası.

Misyon ayrıca kirlilik, sel, volkanik patlamalar ve toprak kaymaları gibi olaylara dair bilgi ve görüntü topluyor.

Bu yılki Burning Man, bilet satışlarında sorun yaşadı ve festival, ilk kez kayıtlı olmayan alıcılara da bilet açmak zorunda kaldı. Önceki yıllarda biletler sadece 30 dakika içinde tükenirken, bu yıl festivalin tüm biletleri satılamadı. Birçok kişi, bilet satışlarındaki düşüşü, geçen yılki etkinlikte yaşanan yoğun yağmur nedeniyle binlerce katılımcının festival alanında mahsur kalmasına bağlıyor.

Uydu görüntüsünün yüksek çözünürlüklü halini buradan görebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...