Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

David Bowie'nin 'Starman' Demosu Açık Artırmada 51.000 Sterlin’e Satıldı

Demonun 10.000 Sterlin’den yüksek bir ücrete satılması bekleniyordu

  • MIXMAG TURKEY
  • 2 Nisan 2019
David Bowie'nin 'Starman' Demosu Açık Artırmada 51.000 Sterlin’e Satıldı

2016'da hayata gözlerini yuman David Bowie'nin 'Starman' şarkısının kaydedilen en eski sürümlerini içeren bir demo geçtiğimiz günlerde açık artırmaya çıktı ve 51 bin Sterlin'e alıcı buldu.

Demo kaydı Bowie tarafından ilk olarak 1971 yılında kaydedildi. NME'nin haberin göre, demo ilk olarak 'Spiders from Mars' gitaristi Mick Ronson'a, daha sonrasında Ronson'ın arkadaşı olan Kevin Hutchinson'a verilmiş.

İçinde 'Moonage Daydream' ve 'Hang Onto Yourself' parçalarının da bulunduğu demo yıllarca Hutchinson'ın evinin tavan arasında durmuş.

Hutchinson Press Assosication'a şunları söyledi: "Şimdi 65 yaşındayım ve dinlediğimde parçanın ne kadar iyi olduğuna inanamıyorum, ama o zamanlar 'Fena değil' diye düşünmüştüm. 16 yaşında insan hiçbir şeyden çok fazla etkilenmiyor, hiçbir şey insanı etkilemiyor".

Merseyside'daki Omega Müzayede Evi'nin yöneticisi Dan Hampson, "Bowie konusunda uzman bir kişiye danıştığımız için bu kasetin Starman'ın çok eski ve muhtemelen ilk kez demo sürümünü içerdiğini güvenle söyleyebiliriz” açıklamasında bulunmuştu.

Spotify 'Frekans' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...