Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Dubler Studio Kit İnsan Sesi İle Gerçek Zamanlı MIDI Kompozisyon Üretiyor

Sesle kumanda edilen MIDI kontrolörü projesi, ihtiyacı olan fonu Kickstarter'da 46 dakika içinde topladı

  • TATLIHAN TUNCEL
  • 9 Nisan 2019
Dubler Studio Kit İnsan Sesi İle Gerçek Zamanlı MIDI Kompozisyon Üretiyor

Vochlea Music'in 'Dubler Studio Kit' adını verdiği yeni teknoloji ürünü Kickstarter'da para toplama hedefini geçti.

Bir yazılım ve bir mikrofondan oluşan kit, seslendirme yoluyla kafanızdaki müzikal fikirleri hızlıca bilgisayara aktarmayı hedefliyor. Sistem sesinizi tanıdıktan sonra vokal sesleri MIDI kontrolör gibi kullanarak şarkı söyleyişinizi, mırıldanışınızı veya beatbox yapışınızı synth, bas veya davul seslerine dönüştürüyor.

Süreç 10 ila 12 milisaniyelik bir gecikme sayesinde gerçek zamanlı gerçekleşiyor ve farklı sesleri eş zamanlı olarak oluşturabiliyorsunuz; yani aynı anda birden fazla enstrümantal fikri kaydedebiliyorsunuz. Sistemde aynı anda dört değişken kontrol edilebiliyor, örneğin sesinizin tonunu değiştirerek bir synth'in filtresini, otomasyon değerlerini veya efektlerini değiştirebiliyorsunuz. Sistem ayrıca ritimleri de algılayabiliyor, bir örneği seslendirmek yerine davulla çabucak çıkarma seçeneğiniz de var. Üstelik tüm DAW'larla uyumlu.

Kickstarter'dan verilen siparişlerin yaz sonundan başlayarak ekime kadar gönderilmesi olması planlanıyor. Perakende satış fiyatının 300 Sterlin olması beklenen ürünün erken satış fiyatı 175 Sterlin'den başlıyor.

Novelist ve PREM'in sistemi test ediş videosunu izleyin.

Spotify 'Frekans' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...