Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

The New York Times, Ezhel'e ''Tanımanız Gereken Avrupalı 15 Sanatçı'' Listesinde Yer Verdi

NY Times sanatçının hapse girmesini konu alan bir haber de yayınlamıştı

  • MIXMAG TURKEY
  • 22 Mayıs 2019
The New York Times, Ezhel'e ''Tanımanız Gereken Avrupalı 15 Sanatçı'' Listesinde Yer Verdi

The New York Times tarafından bugün yayınlanan ''Tanımanız Gereken Avrupalı 15 Sanatçı'' listesinde Türkiye'den ünlü rapçi Ezhel de yer aldı. Avrupa'nın farklı ülkelerinden yükselen yıldızlara yer veren makale Ezhel için ise şu sözleri sarf etti:

"Geçtiğimiz yıl Ezhel ismini Türkiye dışında duyduysanız bunun ana sebeplerinden biri şarkılarında esrara özendiren sözlere yer verdiği gerekçesiyle hapse atılmasından kaynaklanıyor. Asıl adı Ömer Sercan İpekçioğlu olan Ezhel, bir ay hapishanede tutulduktan sonra beraat etti, ancak yine de iki suçlamayla karşı karşıya kaldı.

Ezhel, Türkiye'deki rap müzik hayranları ve otoriteler tarafından Türk hip-hop'ının yükselen yıldızı olarak tanımlanıyor.

Sanatçının biyografisini yazan müzik eleştirmeni Barış Akpolat, “Beyaz yakalılar, kapalı kızlar, gençler ve her kesimden insanı Ezhel konserlerinde şarkılarını söylerken bulabilmeniz mümkün'' diyor. Akpolat, bazı politikacıların bu müziği sevmediğini ancak seçmenlerinin dinlediğini de ekliyor.

Ezhel telefon röportajında başarısının ailesinden gelen müzik geçmişinden geldiğini belirtiyor. Annesi Türkçe, Arapça ve hatta Çince şarkı söyleyen bir devlet şarkıcısı olan Ezhel, bu çok kültürlüğünün dünya hakkında daha geniş bir perspektife sahip olmasında yardımcı olduğunu söylüyor.

En son teklisi “Felaket” (İngilizce “Catastrophe”), trap, Türk ezgileri ve reggae karışımı olarak karşımıza çıkıyor. “Her tür farklı bir renk ve ben bu renklerle bir resim çiziyorum” diyerek farklı tarzlarda çalışmaktaki mutluluğunu belirtiyor Ezhel. Şu sıralar Berlin’de yeni bir albüm kaydeden sanatçı, ilk olarak “arabesk kültür” nedeniyle rap ile ilgilendiğini ve bu durumun halen karşı karşıya kaldığı suçlamalar göz önüne alındığında uygun göründüğünü söylüyor.

“Yaşam mücadelesi ya da sınıf mücadelesi... Rap, sanatımı kullanarak zorluklarıma karşı direnmemi sağladı” — Ezhel

Makalenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Spotify 'Frekans' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...