Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
MÜZİK

Hande Mehan Artık Elektronik Müziğin Kapsama Alanında

Sevilen sanatçı, Bandtra dörtlüsü ile hazırladığı 'Bu Gece Benimle Kal' adlı yeni çalışmasını dinleyicileriyle paylaştı

  • MIXMAG TURKEY
  • 28 Mart 2019
Hande Mehan Artık Elektronik Müziğin Kapsama Alanında

Yeni nesil alternatif müziğin en genç ve en popüler isimlerinden Hande Mehan, Bandtra dörtlüsü ile yeni ortak çalışması 'Bu Gece Benimle Kal' ile elektronik müzik için de ne kadar umut vaat eden bir yetenek olduğunu kanıtladı.

Söz ve müziği sanatçının kendisine ait olan 'Bu Gece Benimle Kal'ın aranjesi ve prodüksiyonu bireysel olarak farklı müzikal geçmişleri olan ve Bandtra adı altında bir araya gelen Sancar Yıldırım, Kadir Güngör, Burak Sarsılmaz ve Cenk Eröge dörtlüsüne ait. Aranjesi Sancar Yıldırım ve Burak Sarsılmaz'a, mixing ve mastering'i Cenk Eröge ve Kadir Güngör'e ait olan yapım, Türkçe elektronik dans müziğinin önemli çalışmaları arasında yerini alacak gibi görünüyor.

Mixmag Türkiye olarak Hande Mehan ve Bandtra dörtlüsü ile hem müzikal yolculuklarını, hem de 'Bu Gece Benimle Kal'ı konu alan kısa bir sohbet gerçekleştirdik. İlk önce Hande Mehan'a sorularımızı yöneltiyoruz.

Sizi tanıyarak başlayalım. Hande Mehan kimdir? Müziğe nasıl başladınız?

1995 Diyarbakır doğumluyum. Akdeniz Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum. Aslında müzik her an benimleydi, kendimi bildim bileli hep çok dinledim, hep çok araştırdım... Müziğe yönelik bir şeyler öğrenmek beni çok heyecanlandırıyor. Yaklaşık on yıldır de gitar çalıyorum. Merakım ve sabrım sonucu öğrenmiştim onu da. Mutluyum arkadaşlık ediyoruz birbirimize.

İlham aldığınız sanatçılar kimler?

İsim vermek çok güç, birini söylerken diğerlerine haksızlık olmasın ama genelde kendi dilimden şarkılar dinlemeyi daha çok seviyorum.

Genç yaşınızda Türkiye'nin çok değerli sanatçılarıyla yan yana gelerek onlarla ortak çalışmalar üretmek nasıl bir duygu?

Cem Adrian gibi bir isimle çalışıyor olmak çok güzel bir duygu, heyecanım hala aynı. Her yeni proje ilkmiş gibi heyecanlandırıyor, müthiş tecrübelerinden faydalanıyor olmak müziğimi de olumlu yönde etkiliyor.

Bandtra'dan ve Bandtra ile tanışmanızdan bahsedebilir misiniz?

Bandtra ile aslında çok yeni tanışıklığımız ama ben yaptıkları işleri dinler dinlemez güvenle şarkımı emanet ettim. Kadir’le İstanbul’da tanışmıştık Bostancı konseri vesilesiyle, daha sonra böyle bir fikrim var deyince grupla da tanışmış olduk. Çok güzel işler yapacaklarına eminim.

'Bu Gece Benimle Kal', şarkı ismi olarak iddialı bir seçim. Hikayesini anlatır mısınız?

Spesifik olarak bir hikayeden bahsedemem ama tanık olduğum hikayeler, hissettiğim duygular yansıyor elbette şarkılarıma.

Bu parçadan önce ve sonra elektronik müzik hakkındaki düşünceleriniz ne yönde gelişti ve değişime uğradı? Devamı gelecek mi?

Elektronik müziğe bayılıyorum. Biraz da bu dönemin ruhunu yansıtıyor diye düşünüyorum. Dinlemek de yapmak da beni iyi hissettiriyor. Böyle bir parça yapma fikri hep vardı hatta ilerleyen zamanlarda sadece elektronik müzikten oluşan mini bir albüm bile olabilir. Çok isterim. Türkiye'de bu tür daha çok dinlenilsin, daha çok paylaşılsın, daha çok gönül verilsin dilerim.

Gelelim Bandtra'ya. Onlar da sorularımızı şu şekilde yanıtlıyor:

Bandtra kimdir? Nasıl bir oluşum?

Bandtra 4 kişiyi temsil eden çatı niteliğinde bir isim aslında. Grup üyeleri Burak Sarsılmaz, Cenk Eröge, Kadir Güngör ve Sancar Yıldırım'dan oluşuyor.

Ekibin genç isimlerden oluştuğu göze çarpıyor. Bireysel olarak da elektronik müziğin değişik türlerinde eserler ortaya çıkaran isimlerden kurulu bir gruptan bahsediyoruz. Bu isimler Bandtra'da hangi görevleri üstleniyor?

Burak Sarsılmaz ve Sancar Yıldırım işin aranje kısmını üstleniyor. Mixing ve mastering aşaması ise Kadir Güngör ve Cenk Eröge'ye emanet. Burak daha çok ortaya çıkacak orijinal parçalara "club" veya "edm" tarzında remixleri ile öne çıkartmak istediğimiz bir arkadaşımız. Sancar Yıldırım ise müziği bir kitap yazar gibi baştan sona işleyip, Türkiye'de yapılmamışı yapmaya gayret gösteriyor. Kadir Güngör'ü ekibin kulağı olarak tanımlayabiliriz. Cenk Eröge ise teknik kısımlarda verdiği destekler ile ekibe katkı sağlamakta.

İlham aldığınız yerli ve yabancı prodüktörleri öğrenebilir miyiz?

Başta zaten bütün ekip üyelerinin geçmişi trance müziğe dayanıyor. Hatta bir araya gelmelerini sağlayan müzik türü de bu. Techno'dan deep house'a, deep house'dan progressive'e oradan trance'e uzanan geniş bir prodüksiyon skalasına sahip ekip üyelerinin, birbirinden farklı ilham kaynakları var. Bunların arasında yabancılardan Oliver Heldens, Giuseppe Ottaviani, The Blizzard, Enrico Sangiuliano, Phaxe, Morten Granau gibi isimleri, yerli prodüktörlerden ise Mercan Dede, Ümmet Özcan gibi sanatçıları uzun zamandır dikkatle takip ediyoruz.

Sizleri Türkçe müzik yapmaya iten şey neydi?

Sanat olarak gördüğümüz türler ne yazık ki henüz Türkiye'de yeterli ilgiyi görmüyor. Ancak son zamanlarda sizlerin de bildiği gibi Türk elektronik müzik camiası gelişmekte... Buna en büyük desteği de Future Forward Media'nın verdiğini düşünecek olursak, böyle bir ortamda fark yaratmak istedik. Daha kaliteli, daha sanatsal, daha topluma dönük projeler yaparak yerli elektronik müzik piyasasına yön vermek, bu alanda kayda değer işler üretmek için kolları sıvamak istedik.

Ekibiniz yeni üye alımına açık mı? Bunun için nasıl bir süreciniz var?

Ekibimizin gelişme mantığı aslında iyilik ve sevgiye dayanıyor. Bize gelecek her arkadaşımıza kapımız açık. Başvuru formu gibi prosedürler bize samimi gelmiyor. Tabi ki bir demo ve bir vokal kaydı, isteyebileceğimiz şeyler arasında. Ekibimizin henüz tanımadığınız ancak ileride ismini sıklıkla duyacağınız vokalistleri mevcut. Her geçen gün yenisini eklemeye gayret gösteriyoruz. Instagram hesabımızda "e-posta gönder" butonuna tıklayarak bize ulaşabilirsiniz.

İlerleyen günlerde konser, söyleşi, performans ve benzeri organizasyonlarınız olacak mı?

Aslında yoğun bir program mevut. Önceliğimiz üniversiteler. Söyleşi için birkaç üniversite ile görüşme halindeyiz, yakında yine sosyal medyadan duyuracağız. Henüz ismini paylaşamayacağımız müzik şirketimizin etkinlik sorumlusu ve değerli arkadaşımız Ege Güner ile Dream of Colorfest turnesinde yer alacağız. İlerleyen günlerde ise yine duyuracağımız etkinlikler olacak.

Piyasaya ilk adımlarınızı Sufle ve Hande Mehan gibi dikkat çekici seslerle atıyorsunuz. Bu sanatçılar hakkında neler söylemek istersiniz?

Sufle ilk göz ağrımız. Biliyorsunuz ekip üyelerimizden Kadir Güngör ve Sancar Yıldırım'ı temsil eden Feronia ikilisi ile düetleri mevcut. Hatta Brezilyalı prodüktör Sunset'in yaptığı remix, Paul van Dyk gibi bir süperstardan destek gördü. Türkçe projelerde de çok uyumlu çalışmaya başladık. Devamının geleceğini umuyoruz. Hande Mehan'a gelecek olursak. Çok genç, çok yetenekli bir arkadaşımız. Kadir Güngör sayesinde ekiple tanıştı ve Sufle'de olduğu gibi çabucak kaynaştık. Yeteneği Cem Adrian tarafından keşfedilmiş bir insan hakkında ne kadar yorum yapılabilir ki... Onunla da projelere devam etmeyi umuyoruz.

Hande Mehan'ın Bandtra ile ortak çalışması 'Bu Gece Benimle Kal'ı aşağıda dinleyebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...