Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

İbiza’daki sektör liderleri sezonu Kasım ayına kadar uzatmak istiyor

#Moveyourspring kampanyası, koronavirüs salgınına yanıt niteliğinde

  • MUSTAFA TOKGÖZ
  • 30 Mart 2020
İbiza’daki sektör liderleri sezonu Kasım ayına kadar uzatmak istiyor

İbiza'daki bir iş kolektifi, adanın turizm sezonunu Kasım ayına kadar uzatmayı amaçlayan #moveyourspring adlı bir kampanya başlattı.

Kampanya, turistleri İbiza’da planlanan tatilleri iptal etmek yerine ertelemeye, yerel işletmeleri yıl boyunca daha uzun süre açık kalmaya ve yaz sonrası etkinlik mekanlarının düzenlemesine çağırıyor.

Bir dizi otel ve tatil köyü insanların ilkbahardan sonbahar tarihlerine kadar yapılan rezervasyonları ücretsiz olarak değiştirmesine olanak tanımaya başladı.


Kampanyaya ait bir Facebook notunda, “İbiza, eğlenmek, keyif almak ve rahatlamak için bir adadır. Bunun ilkbaharda gerçekleşmesi muhtemel olmadığından, planlarımızı sonbahara taşımaya karar verdik. Şimdi birlikte olma ve İbiza'yı hayatı kutlamak için tercih edilen bir yer yapma zamanı” ifadeleri paylaşıldı.

Yeni Sonbahar tarihlerini açıklayan etkinlikler arasında, başlangıçta Nisan ayı için planlanan ve şimdi Ekim ayında gerçekleşecek olan Ibiza Maratonu ve Ibiza Swing Fun Fest yer alıyor.

El Mundo'nun paylaştığı rakamlara göre, İbiza yaz turizmi yaklaşık 770 milyon avro değerinde ve adadaki işgücü hacminin yüzde 35'ini oluşturuyor. #Moveyourspring kampanyası, koronavirüs salgını ve bunun sonucunda azalan turizmin İbiza üzerindeki ekonomik etkisini azaltmayı amaçlıyor.

[Kaynak: Diario de Ibiza ve El Mundo]

King iş birliğiyle ve okurlarımızın önerileriyle oluşan "No Distractions" çalma listemizi Spotify'da takip edin!

Haberin yazarı Mustafa Tokgöz'ü takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...