Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

MoMA ziyaretçileri müzeye girişte Arca'nın yapay zeka destekli müziğini dinleyecek

Sanatçı çalışmasını "sonsuza kadar sürecek bir mutasyon geçiren canlı aktarım" olarak tanımlıyor

  • ONUR ATEŞ
  • 17 Ekim 2019
MoMA ziyaretçileri müzeye girişte Arca'nın yapay zeka destekli müziğini dinleyecek

Venezuela doğumlu Amerikalı sanatçı Arca (Alejandra Ghersi), New York Modern Sanatlar Müzesi'nin (MoMA) lobisinde iki yıl boyunca çalınacak olan bir şarkı hazırladı.

Çalışma, müzenin geçirdiği restorasyonun ardından 21 Ekim'de yeniden açılışıyla ilgili yapılan hazırlıkların bir parçası. FACT dergisinin aktardığına göre müze ilk olarak Fransız multimedya sanatçısı Philippe Parreno'dan lobiyi "gerçek bir kamusal alana" dönüştürecek bir proje istedi. Parreno, ses tasarımcısı Nicolas Becker'la birlikte, Becker'ın daha önce prodüksiyonunu yaptığı bir çalışmayı seslendirmesi için Arca'ya ulaştı. Sonrasındaki görüşmelerde yapay zeka firması Bronze'un da katkılarıyla daha farklı bir yöne evrilen projede sanatçı, asla aynı şekilde ikinci kez çalmayacak bir müzik yapımına imza attı.

Çevresinden aldığı etkileşime göre reaksiyon gösteren "Echo (Danny the Street)" adlı enstalasyon projesine katkı sunan Arca, ortaya çıkardıkları işi "sonsuza kadar sürecek bir mutasyon geçiren canlı aktarım" olarak tanımlıyor. Sanatçı ayrıca Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "MoMA'yı dolaşırken benim çalışmamdan haberi bile olmayan sayısız insanın bedenlerine benim sesimin nüfuz edecek olmasını düşünmek muhteşem bir şey" ifadeleriyle duyduğu heyecanı dile getirdi.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...