Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Nike'ın Teknodan İlham Alan Yeni Air Max Serisi Görücüye Çıktı

Berlin gece hayatı moda ile buluşuyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 14 Mart 2019
Nike'ın Teknodan İlham Alan Yeni Air Max Serisi Görücüye Çıktı

Nike, Berlin’in kulüp kültüründen ilham alarak tasarladığı yeni bir Air Max serisi piyasaya sürdü. Air Max 180 BLN, şeffaf dış yüzeylerinde "UNITY" ve "FREEDOM" kelimelerini içeriyor ve ayakkabı üzerindeki neon renkler kentin ünlü kulüp odaklı eğilimlerini temsil etmeyi amaçlıyor. Ayakkabının kontrast gri öğeleri ise Berlin'in gelişen tekno kültürünün teması olarak hizmet etmeye devam eden beton mimarisini sembolize ediyor.

Nike’a göre bu yeni serinin arkasında “geçmişteki mirası gelecek ile birleştirmek” mesajı yatıyor. Orijinal Air Max 180, Berlin duvarının yıkılmasından iki yıl sonra 1991 yılında piyasaya sürülmüştü. Duvarın yıkılışı aynı zamanda Berlin'e hayat veren kulüp kültürünün yükselişi olarak da biliniyor.

Nike, Air Max'ı tanıtmak için Berlin'in önemli isimlerinden Keinemusik ve Chicagolu Honey Dijon'u marka temsilcisi seçti.

Keinemusik, kendi tekno kültürlerinin tarihi öneminden bahsederken şunları söyledi: "Batı Berlin, duvarlar yıkılıncaya kadar kendi kurallarını yaratan bir yerleşim bölgesi gibiydi. Duvar yıkıldıktan sonra kentin her iki tarafı da özgürlük ve sanatı temsil eden bölgeler haline geldi".

Honey Dijon ise, "Moda tasarımcılarının ve müzisyenlerin birbirlerine ilham vererek özgün topluluklar oluşturmak için bir araya geldiği bir zaman diliminde büyüdüm. Bu geleneği bu yüzden devam ettirmek çok önemli" dedi.

Air Max 180'in piyasaya çıkış tarihi 30 Mart olarak belirlendi. Avrupa fiyatı ise yaklaşık 179 Euro olacak.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...