Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Primavera Sound'dan Müzik Endüstrisinde Kadın-Erkek Eşitliğine Yönelik Büyük Adım

Aynı sayıda kadın ve erkek sanatçı gelecek yıl Barcelona'da performans sergileyecek

  • MIXMAG TURKEY
  • 11 Aralık 2018
Primavera Sound'dan Müzik Endüstrisinde Kadın-Erkek Eşitliğine Yönelik Büyük Adım

Primavera Sound Barcelona'da gerçekleşecek olan 2019 yılı sanatçı programını açıkladı. İlk defa bir elektronik müzik festivalinde kadın ve erkek sanatçı sayısının aynı olacağı Primavera'nın gelecek yılki misyonu ise eşitlik, eklektizm ve cesaret olacak. Bu motto ile beraber özellikle son yıllarda Mixmag'de de sıkça ele aldığımız elektronik müzikteki kadın-erkek eşitsizliğine karşı dik bir duruş sergileyen festival bu akıma New Normal (Yeni Normal) adını veriyor.

Solange, Cardi B, Kali Uchis ve Robyn, festivalin “Yeni Normal” hareketinin ön saflarında yer alan en büyük kadın sanatçılar arasında yer alırken, Charli XCX, Nina Kraviz (fotoğraftaki) ve Peggy Gou da programda yer alan diğer kadın figürler arasında.

Festivalde müzikseverler ayrıca Denis Sulta, Richie Hawtin, Helena Hauff, Objekt, Jayda G, Anastasia Kristensen, Peach, Octo Octa ve Eris Drew gibi DJ'leri de dinleme fırsatı bulacak.

30 Mayıs ve 1 Haziran 2019 tarihleri arasında Barcelona Parc del Forum'da 19. yılını kutlayacak olan festivalin indirimli dönem biletleri 180 Avro'dan başlıyor. Tüm sanatçı listesine aşağıdaki görselden göz atabilirsiniz.

[Fotoğraf: Dan Medhurst]

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...