Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

ROLI’nin yeni MIDI klavyesi LUMI hit şarkıların nasıl çalındığını öğretiyor

Guitar Hero tarzı bir klavye öğrenme sistemi

  • BARIŞ KIRATLI
  • 27 Haziran 2019
ROLI’nin yeni MIDI klavyesi LUMI hit şarkıların nasıl çalındığını öğretiyor

ROLI'nin Kickstarter'dan piyasaya sürülen en yeni cihazı oldukça yoğun bir ilgiyle karşılaştı. LUMI adlı cihaz, aydınlatmalı bir klavyeye sahip. Şirketin söylediğine göre klavye, özel olarak geliştirilen uygulaması sayesinde çalan kişiye eşlik ederek sıfırdan başlayan birinin dahi yalnızca “dakikalar” içinde hit şarkıları kendi kendine veya başkaları ile çalabilmesine olanak tanıyor.

LUMI’nin lansman videosunda ilk olarak cihazın renkli aydınlatmaya sahip klavyesi karşımıza çıkıyor. Devamında “Guitar Hero” tarzı arka arkaya gelen blokları yakalamaya çalıştığımız ve bununla birlikte bize parçaları çalmayı öğreten eğitim yöntemine de yer verilmiş. Her parçanın sonunda aldığınız puanlarla birlikte ileriki seviyelere ve geleneksel nota dizilimine geçebiliyorsunuz.

LUMI'de bulunan tuşlar, ROLI'nin Seaboard ve Blocks cihazlarından da aşina olduğumuz klasik yumuşak tuşlardan daha geleneksel bir yapıya sahip. ROLI, bu tuşların boyutlarının aynı zamanda ortalama bir insan eli için optimize edilmiş olduğunu ve kuyruklu piyano tuşlarının dalma-girme mesafesinin % 92'sine sahip olduğunu belirtiyor.

Blocks’ta olduğu gibi ROLI LUMI de modüler bir yapıya sahip, bu yüzden daha büyük bir klavye oluşturmak istediğinizde iki veya daha fazla LUMI’yi birleştirebiliyorsunuz. ROLI, henüz LUMI’nin lisanslı şarkıların tam listesini açıklamadı, ancak bu listelerde pop’tan klasik müziğe birçok farklı müzik türünün olacağını ve zorlu meydan okumaların yanı sıra geleneksel derslerin de bu içeriğe dahil olacağını aktarıyor.

Aslına bakılırsa LUMI, bir yazılımı kullanarak klavye becerilerini öğretmeyi amaçlayan piyasadaki tek ürün değil. Melodics, herhangi bir MIDI klavyeyle çalışan ve benzer bir eğitim yöntemi sunarken, şirketin aktardığına göre LUMI’nin renkli ışıklandırma tuşları, geleneksel kontrol cihazlarının yapamayacağı anında geri bildirimi sağlamak konusunda oldukça iddialı.

Ekim 2019’da gönderime hazır olmasını beklenen LUMI'nin erken dönem ön sipariş fiyatı 117 sterlinden başlıyor. Detaylar için ROLI'nin internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Spotify '#Turkuaz' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...