Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Spotify 2019’da 7.44 milyar dolar gelir elde etti

Uygulamanın premium üye sayısı 124 milyona ulaştı

  • ZEYNEP YAZICI
  • 13 Şubat 2020
Spotify 2019’da 7.44 milyar dolar gelir elde etti

Spotify 2019’da 7.44 milyar dolar gelir elde ettiğini duyurdu.

Spotify’ın 5 Şubat’ta yayımladığı For The Record finansal performans raporuna göre şirket 2018 yılına kıyasla yüzde 29 büyüme kaydederek 7.44 milyar dolarlık gelir elde etti.

Raporda uygulamanın 124 milyon premium üye sayısına ulaştığı belirtildi. 2018 yılının sonunda bu rakam 96 milyondu. Rapora göre Spotify podcast’lerinin dinlenme sayısı yüzde 200 oranında artış göstererek platformun en hızlı gelişme kaydeden özelliklerinden biri oldu

Spotify, hissedarlarına yazdığı mektupta şunları dile getirdi: "Şirketimiz 2019’un son çeyreğinde güzel gelişmeler kaydetti. Yılın üçüncü çeyreğinde aylık aktif kullanıcı sayısı artış gösterirken abone sayısı, elde edilen gelir ve brüt kâr oranı beklentilerimizin de üstünde performans gösterdi. Podcast’lerin dinlenme oranında büyük bir artış görüyoruz (bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 200 artış) ve bu artışın genel kullanıcı etkileşimine yaptığı etki gözardı edilemez. Podcast’lere yaptığımız yatırımların hem standart hem de premium üyeler üzerinde olumlu etkilerini fark etmiştik. Genele baktığımızda şirket performansı güçlü bir şekilde seyrederken önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek büyümelere hazırlıklı olduğumuza inanıyoruz.”

Aylık aktif kullanıcı sayısı yüzde 31 büyüme kaydederek 271 milyona ulaşırken bu sayının yüzde 35’ini Avrupalı dinleyiciler oluştuyor. Bu sırayı yüzde 27 ile Kuzey Amerika, yüzde 22 ile Latin Amerika takip ediyor. Geriye kalan yüzde 16’lık dilimi ise diğer bölgelerdeki dinleyiciler oluşturuyor.

Spotify raporunun tamamına buradan erişebilirsiniz.

Sónar İstanbul'a özel olarak hazırladığımız çalma listemizi Spotify'da dinleyin.

Haberin yazarı Zeynep Yazıcı'yı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...