Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Spotify’a söz yazarı sekmesi eklentisi

Uygulamanın yeni özelliği sayesinde söz yazarı sayfalarına erişilebilecek ve söz yazarları aranabilecek

  • ZEYNEP YAZICI
  • 24 Şubat 2020
Spotify’a söz yazarı sekmesi eklentisi

Spotify, parçaya ait bilgileri listeleyen ve kullanıcıların aynı söz yazarı tarafından yazılan diğer şarkılara erişebilmesini sağlayan yeni Söz Yazarı Sayfası konseptinin beta sürümünü yayımlayacağını duyurdu. Uygulamanın iOS, Android ve masaüstü uygulamalarıyla uyumlu olan bu yeni özelliğe “Song Credits” sekmesinden veya “Written By” bölümünden erişilebilecek.

Müzik endüstrisi tarafından heyecanla karşılanan özellik, kullanıcıların söz yazarlarını ve onların yazdığı başka şarkıları keşfetmelerini sağlarken söz yazarlarına da görünürlük kazandıracak. Elektronik müzik endüstrisinin Spotify’dan beklentisi ise kullanıcıların parçanın plak şirketi, prodüktör ve ses mühendisleri bilgilerine erişebilmesi.

Şirketin SoundBetter’ı satın alması da göz önünde bulunduğunda tüm işaretler Spotify’ın platformda şarkının üretim sürecinde yer alanlara daha çok alan tanıyacağını gösteriyor. Umarız ileride daha fazla şarkı bilgisine erişebileceğiz. Kendi söz yazarı sayfasını oluşturmak isteyen herkes buradan kayıt yapabilir.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haber yazarı Zeynep Yazıcı'yı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...