Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Ultra Music Festival'da Problemler Bitmiyor

Virginia Key Danışma Kurulu Ultra'nın dönmesini istemiyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 29 Nisan 2019
Ultra Music Festival'da Problemler Bitmiyor

Miami komisyonu geçtiğimiz yıl Ultra'nın lisansını yenilemediğinde ikonik şov bu yıl Virginia Key Park'a taşınmak zorunda kalmıştı. Kısa bir süre içerisinde Virginia Key Park'a taşınmak zorunda kalan festival yeni evinde geçerli not alsa da özellikle ulaşım ve konaklama konusunda katılımcılardan tepkiler almıştı.

Virginia Key Danışma Kurulu geçtiğimiz hafta Miami Belediye Meclis Ofisi'nin 9 Mayıs'ta UItra'nın geleceğine dair yapacağı oylama öncesinde ''lisans sözleşmesinin iptal edilmesi” gerektiği konusunda fikir birliğine vardı.

Bu ayın başlarında Ultra, Miami şehri ile yeni lisans anlaşmasını ihlal etmekle suçlanmıştı. Ultra'nın festivalden önce Virginia Key'e böcek ilacı püskürtmek için özel bir şirkete ödeme yaptığını iddia edilip, lisansının dışına çıktığı araştırılmıştı. Suçlamaya Ultra'nın avukatı, "doğal sivrisinek kontrol önlemlerinin" daha önce park tarafından da kullanıldığını ve söz konusu kimyasalın içinde ''toksik malzeme bulunmadığını" belirterek eylemlerinin Ultra'nın "parktaki idare ve sürdürülebilirlik taahhüdü" ile tutarlı olduğu şeklinde yanıt vermişti.

Key News tarafından yayınlanan yeni bir araştırma, Virginia Key Beach çevresindeki deniz canlılarının yüksek sesli müzikten kaynaklı aşırı strese maruz kaldığını ortaya koydu. Miami Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, Ultra boyunca deniz canlılarının hormon seviyelerinin kendilerini sürekli başka bir canlı kovalıyormuşçasına yükseldiğini ve bunun doğal yaşama zarar verdiğini gösterdi.

Festivalin Virginia Key Park'ta kalması için gelgitler yaşayan kurul, bu araştırmanın basında geniş yankı bulmasının ardından kararın Ultra'nın dönmemesinden yana kullanılmasını önerdi.

Görünen o ki 9 Mayıs'a kadar Ultra'nın Miami'deki geleceği risk altında olmaya devam edecek.

Spotify 'Frekans' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...