Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Berlin’in ünlü gece kulübü Watergate 22 yılın ardından kapanıyor

Kulüp, kapanma sebebi olarak mali sıkıntıları işaret etti

  • MIXMAG TURKEY
  • 17 Eylül 2024
Berlin’in ünlü gece kulübü Watergate 22 yılın ardından kapanıyor

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Berlin’in ünlü gece kulübü Watergate, Resident Advisor’a yaptığı açıklamada 2024 sonunda kalıcı olarak kapanacağını açıkladı.

Kulüp, kapanma sebebi olarak mali sıkıntıları işaret ederek, mekânı işletmenin maliyetinin çok fazla arttığını belirtti. Mekânın kurucularından Ulrich Wombacher, bu baskıların kaynağını “enflasyonun gerçekleri, enerji krizi, genel olarak artan maliyetler ve en önemlisi yüksek kira” olarak açıkladı.

Mali sorunların yanı sıra, Wombacher büyük etkinlikler ve festivallere olan ilginin artışına da dikkat çekerek, Watergate’i “bütün bir jenerasyon için tanımlayıcı bir yer olan kulüp fikrine dayalı bir mekân” olarak nitelendirdi.

“Şimdi, işlerin farklı bir yöne gittiğini gördüğümüze göre, bu son adımı atma zamanı geldi. Makul bir sebep olmadan körü körüne devam etmek ve kontrolsüz bir finansal çöküş riskine girmek, tercih edeceğimiz bir yol değildi” ifadelerini kullanan Wombacher, kulübün kira sözleşmesini 2025’e kadar uzatmamaya karar verdiklerini sözlerine ekledi.

Watergate, 2002 yılında Berlin Oberbaumbrücke’de kapılarını açtı. 22 yıllık faaliyet süresince Nene H, Butch, Ali Kuru, Ahmet Şişman, Carl Cox, Charlotte de Witte, Boo Williams, Richie Hawtin ve daha birçok sanatçıyı ağırladı.

Kulüp, Ekim ayından yıl sonuna kadar bir dizi kapanış partisiyle veda edeceğini doğruladı; kesin tarihler ve bilgiler henüz açıklanmadı. Resident Advisor’ın aktardığı bilgiye göre Ricardo Villalobos, Marlon Hoffstadt, DJ Minx ve Kerri Chandler gibi isimler bu partilerde sahne alacak.

Ağustos ayında, aynı mülk sahibine ait olan bir diğer Berlin kulübü Renate de kapanacağını duyurmuştu. Her iki kulüp de finansal sıkıntılar ve kira artışlarını gerekçe gösterdi.

Watergate, 2017’deki 15. yıldönümünden sonra, mülk sahiplerinin kulübün kirasını iki katına çıkarmasının ardından geleceğinin belirsiz olduğunu açıklamıştı. Kira artışını yönetebilmek için kulüp, programını genişleteceğini duyurmuştu.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...