Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

ABD’de plak satışlarında bir ay içinde ikinci rekor

ABD'de plak satışlarında son kaydedilen rekor, satışların izlemeye alındığı 1991'den bu yana ulaşılan en büyük rakam

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: EMMA BOEY
  • 28 Aralık 2020
ABD’de plak satışlarında bir ay içinde ikinci rekor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Canlı müzik etkinliklerinin geri planda kaldığı pandemi şartları, dünyanın birçok noktasında olduğu gibi ABD’de de müziği deneyimleme alışkanlıklarını değiştirdi.

Araştırma kuruluşu Nielsen Music/MRC Data’nın paylaştığı son verilere göre, Noel tatilini fırsat bilen Amerikalılar 11-17 Aralık 2020 tarihleri arasında 1 milyon 445 bin plak sipariş etti. Ulaşılan rakam, müzik satışlarının düzenli olarak kayıt altına alınmaya başladığı 1991 yılından bu yana ulaşılan en büyük satış hacmi olarak kayıtlara geçti.

Son verilerle ortaya çıkan rekor satış rakamları, 27 Kasım ve 3 Aralık 2020 tarihleri arasındaki Black Friday kampanya dönemindeki 1 milyon 253 binlik plak satış rekorunu egale etti. Öne çıkan bir diğer detay ise, ABD’de Aralık ayının ilk iki haftasındaki plak satışları 1 milyonun üzerinde gerçekleşti. Böylece Aralık 2019’dan bu yana 14 günlük zaman dilimi içinde ilk kez 1 milyon plak satışı rakamına erişilmiş oldu.

Bu veriler üzerine plakların artık ev dekoru ya da nostaljik bir emtia olmaktan çıkıp müzik dinleme deneyiminin yeniden fonksiyonel bir unsuru haline geldiği yorumları yapıldı.

[Kaynak: Billboard]

‘Dünyanın Ritmi: New York’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...