Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
ETKİNLİK

Batı ve Doğu arasındaki diyalog Acid Arab ile Babylon'da yankılanacak

Acid Arab, 20 Aralık Cuma gecesi "Very Very French Festival XXF" kapsamında Babylon'da sahne alacak

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: FRANCK LORIOU HIRES
  • 8 Aralık 2019
Batı ve Doğu arasındaki diyalog Acid Arab ile Babylon'da yankılanacak

Batı’nın elektronik müzikteki belirgin özelliklerini Doğu’nun karakteristik ses öğeleriyle cezbedici biçimde bütünleştiren Acid Arab, 2016’daki çıkış albümleri “Musique de France”tan itibaren dünya çapındaki festivallerin aranan gruplarından biri haline gelmelerini sağlayan enerjileriyle İstanbul’a gelmeye hazırlanıyor.

Fransız sanatçıların yeteneklerini Türkiye seyircisine tanıtmayı amaçlayan Very Very French Festival XXF kapsamında 20 Aralık Cuma günü Babylon sahnesine çıkacak olan Acid Arab, Guido Minisky, Herve Carvalho, Pierrot Casanova, Nicolas Borne ve Kendi Bourras beşlisinden oluşuyor.

2013 ve 2015 yılları arasında kendi müzik çalışmalarıyla birlikte çeşitli sanatçıların yapımlarını bir araya getirdikleri üç “Acid Arab Collections” derlemesi çıkaran grup, 2015’ten itibaren “Hez Hez”, “Djazirat El Maghreb”, “La Hafla”, “Sayarat 303”, “Club DZ” ve “Malek Ya Zahri” gibi başarılı müzik çalışmalarına imza attı. Acid Arab, festivalin 28 Kasım’daki konuğu Sofiane Saidi’yle de ortak çalışmalarda bulunarak “La Hafla” ve “Rimitti Dor” isimli şarkıların yapım sürecine katkıda bulunmuştu.

Türkiye Fransız Kültür Merkezi ve Babylon iş birliğiyle düzenlenen "Very Very French Festival XXF”in 20 Aralık’taki programında Acid Arab’ın konuğu olacak Cem Yıldız, grubun Ekim ayında “Jdid” adlı ikinci uzunçalar albümündeki “Ejma” parçasına sazıyla katkıda bulunmuştu. Arapçada “yeni” anlamına gelen “Jdid” albümleriyle Acid Arab, kuzey, güney ve doğu Akdeniz’deki diyaloğun derinleşmesi temennilerini ifade ediyor.

Acid house, techno ve Doğu tınılarının eşsiz bütünleşmesine tanık olacağınız gecede Acid Arab’ı Babylon’da dinlemek için bu sayfayı ziyaret edin.

Acid Arab'ın 2018'deki Astropolis Festival performansını izleyin.

Ayrıntılı bilgi ve biletler için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

ACID ARAB, VERY VERY FRENCH FESTIVAL XXF | 20 ARALIK 2019

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...