Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Amsterdam Dance Event 23. Yılını Rekorlarla Kapadı

100'den fazla ülkeden 400,000 ziyaretçi

  • MIXMAG TURKEY
  • 29 Ekim 2018
Amsterdam Dance Event 23. Yılını Rekorlarla Kapadı

Amsterdam Dance Event 23. yılını rekorlarla kapadı. Sabah ve akşam programlarında 1000'den fazla etkinlikte, 100'den fazla ülkeden 400,000 ziyaretçiyi ağırlayarak geçen yılki rakamlarını alt üst eden festival, aynı zamanda 5 günlük süre içinde toplam 2000 sanatçının performans verdiği bir şölene dönüştü.

En dikkat çekici artışlardan biri ise sabah programlarındaki konferanslara katılan katılımcı sayısı oldu. 600'den fazla konferans, panel ve söyleşiye katılım geçen yıla göre büyük bir artış gösterdi. Richard Zijlma önderliğindeki son ADE olarak da öne çıkan etkinliğin vizyonunu artık Mariana Sanchotene ileriye taşıyacak.

Hollanda'da dans kültürünün 30. yılının özel belgesellerle gösterime alındığı ADE 2018'de, Güney Kore'deki elektronik müziğin büyüyüşü bu ülkeyi odak noktalardan biri haline getirdi. Kendine has deneyimleriyle Güney Kore müzik kültürünün dünyanın diğer kesimlerine aktarabileceği çok fazla değerin olduğu da ortaya çıktı.

Büyüyen ve Genişleyen Müzik Kültürleri

Amsterdam Dance Event (ADE), katılan tüm kulüpler ve etkinlik merkezleriyle 2500'den fazla müzik sanatçısına ev sahipliği yapan beş günlük çoklu müzik kültürü şölenine dönüştü. Şüphesiz, dünyanın en büyük elektronik müzik konferansı olan ADE, pop-up performansları, görsel-işitsel enstalasyonlar, film gösterimleri, teknoloji okulları ve eğitimler olmak üzere sayısız etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu yılki konferans programında yer alan çeşitli ve heyecan verici konuşmacılardan bazıları; Albert van Abbe, Bonobo, Bruce Carbone, David Guetta, Headhunterz, Imogen Heap, Jayda G, Jean Michel Jarre, Jillionaire, Kerry Trainor, Lena Willikens, Nil Rodgers, Orbital, Paula Temple, Ralph Echemendia aka Etik Hacker, Yann Pissenem, Xosar, Zoe Margolis ve daha fazlası 400,000'den fazla ziyaretçiye tecrübelerini aktardılar.

Hollandalı gazeteci, müzisyen ve organizatör Gert van Veen, dans kültürüne, Amsterdam şehrine ve ADE'ye kattıklarından ötürü ADE Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görüldü.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...