Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Andrew Weatherall hayatını kaybetti

Efsanevi İngiliz DJ ve prodüktör bu sabah Londra’da yaşama veda etti

  • MIXMAG TURKEY
  • 17 Şubat 2020
Andrew Weatherall hayatını kaybetti

Techno müziğin en saygın sanatçılarından Andrew Weatherall yaşamını yitirdi.

Tecrübeli sanatçı, akciğer embolisi rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Londra’daki Whipps Cross Hastanesi’nde 56 yaşında hayata gözlerini yumdu. Sanatçının menajerinin yaptığı açıklamada Weatherall’un yaşadığı rahatsızlık nedeniyle kan pıhtısının kalbine ulaştığı, ölümünün acısız ve hızlı gerçekleştiği bildirildi.

1980’lerin sonundan itibaren bir dönem İngiltere’de dans müziği ve kulüp kültürü dinamiklerinin nabzını tutan Boy’s Own dergisinin kurucuları arasında yer alarak müzik gazeteciliği alanında çalıştıktan sonra Londra’nın acid house sahnesinde aranan DJ’lerden biri haline gelen Weatherall, çok geçmeden New Order’ın “Worlds in Motion” ve Paul Oakenfold ile birlikte Happy Mondays’in “Hallelujah” parçasına yaptığı remikslerle dikkatleri üzerine toplamaya başlamıştı. Ardından ünlü İskoç müzik grubu Primal Scream’in “Screamadelica” albümünün prodüktörlüğünü üstlenmesi, Weatherall’u Britanya’nın en çok rağbet gören prodüktör ve remiks sanatçılarından biri haline getirmişti.

1990’lı yıllarda Warp Records’ın bazı derleme albümlerini hazırladıktan sonra Keith Tenniswood ile birlikte yer aldıkları Two Lone Swordsmen projesi altında 2000’li yıllardan itibaren yine bu plak şirketinden başarılı yapımlar ortaya çıkaran Weatherall, ilk solo albümü “A Pox On The Pioneers”ı 2009 yılında çıkarmıştı.

2013 yılından itibaren Fransa’nın Carcassonne kentinde bir kalede düzenlenen Convenanza Festivali’nin kürasyonunu üstlenen sanatçı, 24 Ocak’ta Babylon sahnesinde Türkiye’deki dinleyicileriyle buluşmuştu.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...