Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
ETKİNLİK

Andrew Weatherall 24 Ocak'ta Babylon sahnesinde

Tecrübeli sanatçı 24 Ocak'ta Babylon performansıyla Türkiye'deki sevenleriyle bir araya gelecek

  • MIXMAG TURKEY
  • 7 Ocak 2020
Andrew Weatherall 24 Ocak'ta Babylon sahnesinde

İngiliz techno sahnesinin en saygın sanatçılarından Andrew Weatherall, 24 Ocak gecesi Babylon ve Partapart iş birliğiyle gerçekleşecek etkinlikte Türkiye’deki dinleyicilerinin karşısında olacak.

1980’lerin sonundan itibaren bir dönem İngiltere’de dans müziği ve kulüp kültürü dinamiklerinin nabzını tutan Boy’s Own dergisinin kurucuları arasında yer alarak müzik gazeteciliği alanında çalıştıktan sonra Londra’nın acid house sahnesinde aranan DJ’lerden biri haline gelen Weatherall, çok geçmeden New Order’ın “Worlds in Motion” ve Paul Oakenfold ile birlikte Happy Mondays’in “Hallelujah” parçasına yaptığı remikslerle dikkatleri üzerine toplamaya başladı. Ardından ünlü İskoç müzik grubu Primal Scream’in “Screamadelica” albümünün prodüktörlüğünü üstlenmesi, Weatherall’u Britanya’nın en çok rağbet gören prodüktör ve remiks sanatçılarından biri haline getirdi.

Londra merkezli KISS FM’de bir dönem DJ’lik yaptıktan sonra yine Londra’da iki kulübün direktörlüğünü de yapan sanatçı, The Sabres of Paradise ve Two Lone Swordsmen gibi oluşumların kuruculuğunu yapmasının yanı sıra deneysel ambient techno tarzında yapımlar çıkaran Sabrettes ve 2006 yılında “The Bullet Catcher’s Apprentice” adlı ilk kısaçalarını yayımlayacağı Rotters Golf Club plak şirketlerini kurdu.

1990’lı yıllarda Warp Records’ın bazı derleme albümlerini hazırladıktan sonra Keith Tenniswood ile birlikte yer aldıkları Two Lone Swordsmen projesi altında 2000’li yıllardan itibaren yine bu plak şirketinden başarılı yapımlar ortaya çıkaran Weatherall, ilk solo albümü “A Pox On The Pioneers”ı 2009 yılında çıkardı.

2013 yılından itibaren Fransa’nın Carcassonne kentinde bir kalede düzenlenen Convenanza Festivali’nin kürasyonunu üstlenen sanatçı, 2016 yılında festivalle aynı ismi taşıyan bir albüm çıkardı. Aynı yıl Red Axes, Black Devil Disco Club, Scott Fraser ve Solar Bears’ın Weatherall parçalarını düzenlediği bir remiks albümü çıkaran sanatçı, 2017’de “Qualia” albümünü, 2018’de ise “Blue Bullet” isimli kısaçalarını müzikseverlerle buluşturdu.

Sanatçının 24 Ocak'taki Babylon programında gecenin açılışı Astrofella, kapanışı ise Men With A Plan'den gelecek. Etkinliğe ilişkin detaylar ve biletler için bu sayfayı ziyaret edin.

ANDREW WEATHERALL - BABYLON | 24 OCAK 2020

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...