Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Anlam İfade Eden Sanatsal Keşmekeş: ANII

ANII, 28 Nisan Pazar günkü M Music Presents etkinliği öncesi Mixmag Türkiye'nin sorularını yanıtladı

  • OZAN TEZVARAN
  • 14 Nisan 2019
Anlam İfade Eden Sanatsal Keşmekeş: ANII

M Music Presents etkinlikleri kapsamında 28 Nisan'da İstanbul'a gelecek olan ANII (Ania Iwinska), Polonya'dan Londra'ya uzanan yolculuğunda müzik prodüksiyonu konusundaki yeteneklerini ünlü Point Blank'te kusursuzlaştırdı. Wired Studios'ta ses mühendisliği yapan ANII'nin Londra sevgisi giderek büyürken, Shoreditch'te kendi stüdyosunu açtığından beri şehri evi olarak görüyor. Ruhunu ve kalbini elektronik sahnesinde bulan ANII, müziğe olan derin tutkusunu deep tekno ve deep house ile ifade ediyor. Geçmişte Stil Vor Talent, Polymath, Sincopat, Parquet ve Making You Dance ile çalışan DJ/prodüktör, artık KOMPAKT'ın hem plak şirketinin hem de ajansının bir üyesi. Doğu Avrupa'nın kalbinde doğup büyüyen ve çalışmalarını Londra'da sürdüren sanatçı, M Music Presents etkinlileri kapsamında 28 Nisan Pazar günkü Mentha Nova performansı öncesi sorularımızı yanıtladı.

Müziğinizi dinlerken "uzun ve yorucu bir zaman yolculuğundan sonra gelen tatlı bir jetlag hissiyatı" olarak tanımlayabileceğimiz bir atmosfere kapılıyoruz. Bu atmosferi siz nasıl tanımlarsınız? Bir ANII parçasının arkasındaki formül nedir?

Bu tanımlamanız hoşuma gitti, hemen her gün hissettiklerimi tarif ettiniz. Hayatımda kısıtlamalara pek yer olmadığı için babam bir keresinde beni ve ürettiğim müziği tanımlarken "anlam ifade eden sanatsal keşmekeş" demişti. Bu nedenle herhangi bir düzeni takip etmiyor, gidişatı akışına bırakmaya çalışıyorum.

Ritimlerinizi ve melodilerinizi oluştururken nelerden ilham alıyorsunuz? Kişisel tecrübelerinizden mi yoksa onlardan bağımsız bir şekilde mi gelişiyor bu süreç?

Duygusal olduğum zamanlarda bunu tamamen beni yansıtacak biçimde müziğime aktarıyorum ve hayatımda kendimi nasıl konumlandırdığımın da izlerini taşıyor bu süreç.

Yaşamınızın geri kalanında sadece üç müzisyeni dinleyebileceğiniz söylense kimleri tercih ederdiniz?

Brian Eno
Pink Floyd
Michael Jackson (gülüyor)

Son çıkan kısaçanız 'Aniitime'a gelelim. Süreç nasıl işledi? Bizimle paylaşabileceğiniz bir hikaye var mı bu çalışmaya başlamanızın ardında?

Hazırlık süreci uzundu. Özellikle piyasaya çıkmadan bir yıl öncesine kadar çok zorlu bir tempodaydım ve Michael Mayer parçayı sevdi. Sonrasında kendi soundumu bulma arayışım sırasında duvara tosladım diyebilirim. Michael ve Jon'un verdiği süreye yetiştiremeyince her şey daha da berbat bir hal aldı. Artık yüksek tempoda çalışmanın zamanı geldi diyerek aksak beat ve synth'lere olan yoğunlaşmamı artırdım ve böylece gurur duyduğum, beni çok mutlu eden iki parçayı daha bitirdim. Daha önce parçalarında bunu yapan birini de görmedim açıkçası. Dolayısıyla geri sayım başladığı an heyecanla işime odaklanırım.

Londra'yı çok sevdiğinizi biliyoruz. Sizce Londra'da bir geceyi hangi şarkı en iyi anlatır?

Aman tanrım bilmiyorum! Sadece dışarıya çıkmaya kendimi hazır hissetmemi sağlayan bir parça söyleyebilirim: Nu - Man O To

Prodüksiyona ve müzik üretimine hiç ara vermeden devam ediyor, yeni teknikler denemekten hoşlanıyorsunuz. Kendinizi bu konuda nasıl motive ediyorsunuz?

Oldukça kolay! Yaşamım sürekli bir değişim içinde olduğu için her gün kendimi ileriye taşımak, özel şeyler ortaya çıkarmak istiyorum. Bunun müziğime yansıması da paralel şekilde, hemen her gün gelişim gösteriyor ve bunu çok seviyorum. Hazırladığım parçalar hazır olup son halini dans pistinde dinlediğimde ise duyduğum mutluluk katlanıyor.

Müzik sektöründe kadınların gittikçe güçlenerek öne çıkıyor olmalarını nasıl yorumluyorsunuz?

Müzik hakkında konuşmaya devam edelim.

Müzik hayatına yeni başlayan insanlar için tavsiyeleriniz var mı?

Devam edin ve asla vazgeçmeyin! Zor olanı hedefleyip üzerine gittikçe her şey rayına oturacak ve hayalleriniz gerçekleşecektir.

İçten içe pişmanlık duyduğunuz zevkleriniz?

Kahvaltıda fıstık ezmesi ve suşi.

ANII'nin gelecek planlarında neler var?

Öncelikle bu yaz kendi plak şirketim ANIITIME faaliyete geçiyor ve dağıtımı Kompakt tarafından yapılacak. Son derece heyecanlıyım bu konuda.

M Music Presents etkinlikleri kapsamındaki Türkiye performansınız öncesi buradaki dinleyicilerinize neler söylemek istersiniz?

Haha! Gelin hep birlikte dans edelim!

ANII, 28 Nisan Pazar günü M Music Presents etkinlikleri kapsamında Mentha Nova'da sahne alacak. Ayrıntılı bilgi için M Music Presents'in internet adresini ziyaret edebilir, etkinlik biletlerini buradan satın alabilirsiniz.

Spotify 'Frekans' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...