Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Apple'ın yeni AirPods Pro kulaklığı gündelik hayatınızı yenileyecek

Ergonomik tasarım ve gürültü perdeleme teknolojisi olağanüstü dinleme deneyiminde birleşiyor

  • ONUR ATEŞ
  • 30 Ekim 2019
Apple'ın yeni AirPods Pro kulaklığı gündelik hayatınızı yenileyecek

Apple'ın ilk kez 2016’da çıkardığı orijinal AirPods’un yeni modeli tüketicilerle buluştu. Kablosuz kulaklık olarak gündelik hayata büyük bir konfor getiren AirPods’un yeni modeli Pro’da aktif gürültü perdeleme özelliği, hafif tasarım ve diğer geliştirmeler öne çıkıyor.

Gürültü perdeleme teknolojisi, iki ayrı mikrofonun kullanılmasıyla işlev görüyor. İlk mikrofon, dışarıdan gelen gürültüleri tespit edip yazılımın ‘karşı gürültü’ üreterek arka plandaki sesleri kesmesini sağlayacak şekilde kulaklığın dış yüzeyine konumlandırılmış.

İkinci mikrofon ise kulaklığın iç bölgesinde yer alıyor. Dışarıdan kulağın iç bölgelerine ulaşma ihtimali olan rahatsız edici sesleri ise bu mikrofon tespit edip konforlu dinleme deneyimine katkıda bulunuyor. Değişken ses frekanslarını seviyelendirmek için uyarlanabilir ekolayzer özelliği de bulunan AirPods Pro, bass severler için 20 Hertz’e kadar alt frekansları destekliyor.

Ürünün gelişmiş tasarımında göze çarpan üç farklı silikon kulak ucu ve basıncı dengelemek için iç tarafta uygulanan delik sistemi her kullanıcıya eşit konforu sunuyor. İlk versiyona göre daha hafif olan AirPods Pro ayrıca ter ve su geçirmeyen teknolojiye sahip.

Apple’ın uluslararası pazarlama departmanı başkan yardımcısı Phil Schiller yaptığı açıklamada, “AirPods dünyada şu an en çok satılan kulaklık ürünü. Tek dokunuşla kurulum yapma rahatlığı, inanılmaz ses teknolojisi ve ikonik tasarımı onu çok sevilen bir Apple ürünü haline getirdi. Şimdi AirPods Pro ile bu büyüye seviye atlatıyoruz” diye konuştu.

Kullanıcı dostu ürün geliştirmelerine devam eden Apple, “transparan mod” adını verdiği opsiyon ile gürültü perdeleme özelliğini dengede tutarak kullanıcıların bir yandan çevrelerindeki dış sesleri duymalarını bir yandan da konforlu dinleme deneyimlerine devam etmelerini de sağlıyor.

Gürültü perdeleme modu ve transparan mod arasında geçiş yapmak için alma, durdurma ve atlama gibi standart opsiyonların bulunduğu bölgede bununla ilgili özel sensörü kullanmak yeterli. Orijinal AirPods gibi AirPods Pro da 5 saate kadar tek şarjla dinleme, 24 saate kadar da şarj kutusuyla maksimum dinleme sürelerine sahip.

App Store’da ve Apple’ın internet sitesinde 249 dolara satın alınabilen ve bugün ABD başta olmak üzere yurt dışındaki belirli mağazalarda perakende satışına başlanan AirPods Pro yakında 1899 liralık satış fiyatıyla Türkiye’deki Apple mağazalarında da yerini alacak.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...