Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Apple Music 60 milyon üyeye ulaştı

Platform Nisan ayında 50 milyon üye rakamına ulaşmıştı

  • ONUR ATEŞ
  • 7 Temmuz 2019
Apple Music 60 milyon üyeye ulaştı

Müzikseverleri Apple Music kullanıcısı ya da Spotify kullanıcısı olarak iki kategoriye ayırsak sanırız yanlış yapmış olmayız. 2008 yılında kurulan Spotify ile lansmanı 2015'te yapılan Apple Music arasındaki rekabet her geçen gün kızışıyor. Apple Music, Amerikan kullanıcıların sayısında Spotify'ı geride bırakmış durumda ve tüm dünyadaki üye sayısı 60 milyonu geçti. Platform henüz Nisan ayında 50 milyon üye rakamına erişmişti.

Haber, Apple direktörlerinden Eddy Cue'nun Fransız haber sitesi Numerama'ya verdiği bir röportaj ile ortaya çıktı. Cue, açıklamasında "Bu hızlı büyümede radyo programcıları tarafından kürasyonu yapılan çalma listeleri, haftanın yeni çıkanlarından oluşturduğumuz aktif listeler ve sektör bileşenleriyle oluşturduğumuz özel anlaşmalar gibi kullancılarımıza kendilerini ayrıcalıklı hissettirmeye yönelik olarak sunduğumuz özelliklerin etkisi olduğuna inanıyoruz" ifadelerini paylaştı.

iTunes'un kapatılmasına da değinen Cue, "iTunes ve Apple Music'te çok yoğun çalıştım. Bu yüzden taraflı gibi görünebilir ama iTunes'u çok seviyorum. Ancak Apple Music her yönden daha iyi. Artık elimizde daha iyi bir ürün var ve geçmişe takılı kalmanın bir anlamı yok" dedi.

Apple Music'in hızlı büyüme grafiğine rağmen Spotify 100 milyonu aşkın üyesiyle halen sektör lideri. Ama Spotify'ın liderlik tahtında daha ne kadar oturacağı merak konusu.

Spotify '#Turkuaz' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...