Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Avicii’yi anma konseri Stockholm'de gerçekleşecek

5 Aralık'taki konser Stockholm Friends Arena'da düzenlenecek

  • GÖRKEM BAHRİYELİ
  • 11 Eylül 2019
Avicii’yi anma konseri Stockholm'de gerçekleşecek

3 Eylül’de ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre, Avicii’nin en bilinen parçalarında birlikte çalıştığı, aralarında Aloe Blacc, Adam Lambert, Alex Ebert, Rita Ora ve Joe Janiak gibi isimlerin bulunduğu 19 ünlü müzisyen, 30 kişilik bir orkestra ile birlikte konser verecek. 5 Aralık’ta Stockholm’deki Friends Arena’da gerçekleşecek konser, akıl sağlığı ile ilgili farkındalığı artırmak için çalışan kurumlara yardım amaçlı olacak. Etkinlik, Tim'in yakın arkadaşları David Guetta, Kygo, Dimitri Vegas & Like Mike, Laidback Luke ve Nicky Romero gibi isimlerin DJ setleri ile başlayacak.

İntiharın genç insanlar üzerindeki etkisini açıklayan Tim’in babası Klas, bu kararın intihar eden kişinin etrafındakileri de ne kadar etkilediği konusundaki deneyimini, “Her yıl yaklaşık 1500 kişi İsveç’te, dünya genelinde ise bir milyona yakın insan kendi hayatına kıyıyor. İntihar, aileleri ve toplulukları etkileyen, hüzün içinde yaşayan akrabalar üzerinde uzun vadeli etkileri olan bir trajedidir. Bu küresel bir kriz olmakla birlikte, 15-29 yaşları arasındaki genç ölümlerinin ikinci en yaygın nedeni” sözleriyle paylaştı.

Tim Bergling Vakfı tarafından gerçekleştirilen Avicii’yi anma ve akıl sağlığı üzerindeki toplumsal bilinci artırma amaçlı düzenlenecek konserden elde edilen tüm gelir, intiharı önleme konusunda destek veren ve akıl sağlığı uzerineki farkındalığı artırmak için çalışmalar yapan kurumlara bağışlanacak. Avicii’yi anma konseri için biletler, 5 Eylül itibarıyla satışa sunuldu. Sahne alacak sanatçılar ve diğer detaylara ulaşmak için konser için açılan internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Spotify '#Turkuaz' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...