Bağımsız müzisyenlerin yüzde 73'ü mental hastalıklarla boğuşuyor
Yapılan son araştırma çarpıcı gerçekleri gözler önüne seriyor
Record Union tarafından yapılan son araştırmaya göre bağımsız müzisyenlerin yüzde 73'ü mental sağlık problemleri yaşıyor.
21
Mart - 2 Nisan 2019 tarihleri arasında 1.500'e yakın müzisyen ile
gerçekleştirilen ankette katılımcıların üçte biri en az bir kere panik
atak geçirdiğini itiraf ederken baskı, stres, kaygı ve depresyon diğer
öne çıkan mental hastalıklar olarak göze çarpıyor.
''Yüzde 73'ün Raporu'' adlı araştırma müzisyenleri bu tip mental problemlere iten en büyük tetikleyicilerin başarısızlık korkusu, yalnızlık ve finansal istikrarsızlık olduğunu da ortaya çıkarmış. Record Union, müzisyenler arasında mental hastalıklarla mücadele etmeyi veya önlemeyi amaçlayan projelere 30.000 dolar bağışta bulunmayı taahhüt ediyor.
Endüstride mental problemler yaşayan tek meslek grubu müzisyenler değil. Biletleme sitesi Skiddle'ın araştırmasına göre müzik endüstrisinde çalışan tüm meslek gruplarının yüzde 82'si yoğun ve yönetilmez strese maruz kalıyor.
Ankete katılan müzisyenler harici müzik endüstrisi meslek grubu çalışanlarının yüzde 67'si sürekli anksiyete problemi yaşadığını beyan ederken, son yıllarda depresyon oranının yüzde 40'lara kadar çıktığı ifade ediliyor. Çalışanların yüzde 10'u işlerinin doğrudan bir sonucu olarak obsesif kompulsif bozukluk belirtileri göstermeye başladıklarını belirtti. Organizasyon ekipleri için ise dengesiz ve öngörülemeyen gelir kaygıları, fiziki ve sosyal medya ortamında yaratılan baskı ve eleştiriler ile beraber bu oran yüzde 65'lere kadar çıkıyor.
Record
Union ve Skiddle gibi birçok kuruluş tarafından yapılan araştırma müzik endüstrisinde ister
müzisyen olarak isterse farklı alanlarda çalışmanın zorluklarını gözler
önüne seriyor. İlgili raporlar, müzik endüstrisinin karakteristik olarak
hızlı temposu altında verilen baskılar göz önüne alındığında, zihinsel
sağlık bilincinin artması gerektiğinin altını çiziyor.
#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.