Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
MÜZİK

Bahadırhan Koçer'den Yeni Albüm: 'Albeit Emulators'

Sanatçı yeni retro-synth albümü Albeit Emulators ile geçmişin illüzyonunu araştırıyor

  • OZAN TEZVARAN
  • 29 Mart 2019
Bahadırhan Koçer'den Yeni Albüm: 'Albeit Emulators'

Müzik ve beste yapımcısı Bahadırhan Koçer, 8 parçadan oluşan "Albeit Emulators" adlı yeni bir albüm yayınladı.

Bahadırhan Koçer’in Retrowave yapısı ve fonetiği üzerine yaptığı çalışmaları bir araya getirdiği albüm "Albeit Emulators", Retrograde şarkısı ile açılış yapıyor. Akımın karakteristik özelliklerini taşıyan arpej yürüyüşleri ve sert trampet vuruşları ile garantici bir tutum izleyen Retrograde, planlanmış dijital dünyanın temellerini oluşturuyor.

Analog bass sentezleyicilerin potansiyel gücünü hissetmeye başladığımız Terraforming, yüksek bir beklentiyle yerini Aurora’ya bırakıyor. Gidişatın hızını anlamlı kılan parça, tatlı-acı bir melankoliyi, bastırılmış agresifliği de içinde barındırıyor. Sonlanamayan hissiyatların ağırlığını çağrıştıran parçanın ardından “Interplanetary” ve “Hyperspace” geliyor. Aksak ritim kullanımı ile dikkatimizi çeken Interplanetary ve çocuksu/neşeli tavrıyla Hyperspace parçaları davet edilen evrenin gün doğumu niteliğinde.

Armonik derinliğin karmaşık düzenlere ihtiyaç duymadığını bize hatırlatan Cold Fusion, acele etmiyor, sizden bir şey beklemiyor. Döngüler içerisindeki günlük hayatın hafifliğini, yalın seslerle anlatıyor. Ardından gelen Homeworld, Cold Fusion’un ikinci bölümü niteliğinde. Sadece vedaların hüznünü de içinde barındırıyor.

Albümdeki favori parçamız “Human Error”… Robotik, kesik, pes vokaller ile ayrılıyoruz Albeit Emulators evreninden. Ayrılmak değil de, gönderilmek demek daha doğru olacaktır. Son anda farklı bir yola giren Koçer, keskin seslerde de oturaklı çalışmalara imza atabileceğini kanıtlıyor.

Müzik ve beste yapımcısı Koçer, müzikal yolculuğuna 2006 yılında başladı. Teorik ve pratik zeminini kuvvetlendirirken farklı biçimleri denemekten çekinmeyen müzisyen, 2012 yılında “LOF, BK” adını taşıyan, sesbilim tabanlı bir ev atölyesi oluşturmaya karar verdi. Çalışmalarına, “LOF, BK” altında devam eden Koçer’in tüm ilgisini sentezleyicilere yönlendirmesi Kandinsky, Mondrian, Miro’nun etkileriyle gerçekleşti. Minimalizm ve fovizm akımlarının görsel yansımalarını melodilere dökme amacıyla; sentezliyici müziğin kült isimleri Susan Ciani, Jean Michel Jarre, Giorgio Moroder, Gary Numan, Brian Eno ve Vangelis’in çalışmalarını yakından takip etti.

Araştırmaları esnasında Baudrillard’ın simülasyon fikrinden ve onun “geçmişin illüzyonu” konusundaki yaklaşımlarından esinlenerek emülatörler aracılığıyla Retrowave ses yapıları üzerine yoğunlaşan prodüktör, 8 parçalık albümü Albeit Emulators’ın temellerini atmaya başladı.

Albeit Emulators bize daha önce hiç duymadığımız tınılar sunmasa da, planlanan konseptin tutarlılığı ile ilgimizi çekiyor. Risksiz, temiz bir çalışma. Bahadırhan Koçer’in araştırmacı ruhunu önümüzdeki yıllarda daha derinden deneyimleyebileceğimizi düşünerek albümü bir kez daha başlatıyoruz.

Sanatçının 18 Mart'ta çıkan yeni albümünü aşağıda dinleyebilirsiniz.


Spotify 'Frekans' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...