Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Beatport 2018'in En Çok Satanlarını Açıkladı

Listede geçtiğimiz yılın en başarılı parçaları, en çok rağbet gören müzik türleri ve en iyi performans sergileyen plak şirketleri var

  • MIXMAG TURKEY
  • 10 Ocak 2019
Beatport 2018'in En Çok Satanlarını Açıkladı

Beatport 2018'in en yüksek satış istatistiklerine sahip parça, müzik türü ve plak şirketlerini listeledi.

Avustralyalı müzik prodüktörü Fisher'ın Grammy adaylığı da olan tech house parçası 'Losing It', Beatport'ta 2018 yılının en çok satış rakamına ulaşan müzik yapımı olarak birinci sırada bulunuyor. Elektronik müziğin trend belirleyici en büyük satış portalının listesinde ikinci sırada, prömiyeri Mixmag tarafından yapılan, Fatboy Slim'in 'Right Here, Right Now' parçasının Camelphat remiksi, üçüncü sırada ise Andrew Meller'ın 'Born Slippy' parçası için hazırladığı Reincarnation Mix versiyonu yer alıyor.

Dördüncü sırada Drumcode'un başındaki isim Adam Beyer'in Bart Skils işbirliğiyle gelen ortak çalışması 'Your Mind' görülürken, hemen sonrasında hafızardan belki de hiç çıkmayacak Energy 52'den 'Cafe Del Mar'a Tale Of Us'ın getirdiği 2018 yorumu dikkat çekiyor.

Beatport'ta en çok satış yapan altıncı parça, Mixmag'in 2018'deki en iyi 50 parçalık listesine de girmeyi başaran DJ Koze imzalı 'Pick Up'.

30 müzik türünün listelendiği "en iyiler" sıralamasında techno birinciliği korumayı başarırken, ikinci sırayı tech house, üçüncü sırayı ise house türünün aldığı gözleniyor.

Beatport'ta geride kalan yılın en iyi performansa sahip plak şirketiyse Toolroom. İngiltere merkezli plak şirketi en çok satış yapan 100 müzik yapımının sıralandığı listeye beş parça sokmayı başardı. Beatport'un Top 100 listesine birden fazla parça ile girme başarısı gösteren diğer şirketler ise Drumcode, Diynamic, Defected ve Cocoon Recordings.

2018 yılında Beatport'ta en çok rağbet gören 10 yapım:

1. Fisher - ‘Losing It’ [Catch & Release]

2. Fatboy Slim - ‘Right Here, Right Now’ (CamelPhat remix) [Toolroom]

3. Andrew Meller - ‘Born Slippy’ (Reincarnation Mix) [Glasgow Underground]

4. Adam Beyer & Bart Skils - ‘Your Mind’ [Drumcode]

5. Energy 52 - ‘Cafe Del Mar’ (Tale Of Us remix) [Renaissance Records]

6. DJ Koze - ‘Pick Up’ (12” Extended Disco Version) [Pampa Records]

7. Flashmob - ‘The Lone Brazilian’ [Hot Creations]

8. Dom Dolla - ‘Take It’ [Sweat It Out]

9. Au/Ra & CamelPhat - ‘Panic Room’ [RCA Records]

10. Andrew Meller - ‘Insomnia’ [Glasgow Underground]

Beatport'un 2018 yılı en çok satanlar listesini bu bağlantı aracılığıyla inceleyebilirsiniz.

Portal geçtiğimiz Temmuz ayında nispeten daha küçük, gelişmekte olan plak şirketlerinden yayımlanan müzik yapımlarını desteklemek ve bu şirketlerden yayımlanan kaliteli yapımlara daha fazla görünürlük kazandırmak amacıyla Hype Charts adlı farklı sıralama özelliğini tanıtmıştı. Beatport'un Hype Charts sıralamasını buradan ziyaret edebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...