Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Beatport'tan Yeni Müzik Kategorisi

Beatport, 'bass house'u müzik tarzı kategorileri arasına ekleyen ilk dijital müzik platformu oldu

  • EMRE ESKİHORAN
  • 11 Mayıs 2019
Beatport'tan Yeni Müzik Kategorisi

Beatport, kullanıcıların istedikleri müzikleri ararken daha verimli vakit geçirmelerine yardımcı olmak amacıyla müzik kategorileri arasına 'bass house'un eklendiğini açıkladı.

Dünyada bass house türüne artan ilgiyi fark eden platform, bu türü bünyesine ekleyen ilk dijital müzik platformu olurken, elde edilecek gelirlerin artması ve tarzın tanıtımı konusunda yeni fırsatlara olanak sağlamış oldu.

Gelişmenin büyük destekçileri arasında Skrillex, Anna Lunoe, Malaa & Tchami, Chris Lorenzo, Jauz ve Volac gibi isimlerin yanı sıra Spinnin’, Confession, Night Bass, OWSLA ve Audiophile XXL gibi plak şirketleri de var.

Beatport'un bu hamlesinin bir diğer destekçisi Night Bass plak şirketinin başındaki isim AC Slater, "Bass house, Beatport'ta 'garage/bassline' ve 'future house/electro' türleri arasındaki eksikliği doldurduğu için oldukça faydalı bir alt-tür oldu. Bass house bölümünde şüphesiz ki çok sayıda parça ve sanatçı yer alacak" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Beatport, Eylül 2016'dan bu yana melodic house & techno, future house, trap/future bass, garage/bassline/grime, leftfield bass, leftfield house & techno ve afro house gibi birçok türü müzik kategorileri arasına eklemişti.

Spotify 'Frekans' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...