Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Burning Man 2019 Yılı İçin Japon Tapınağından Esintiler Taşıyan Alan Tasarımını Paylaştı

Yön Tapınağı adlı tasarım sanatçı Geordie Van Der Bosch imzası taşıyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 30 Aralık 2018
Burning Man 2019 Yılı İçin Japon Tapınağından Esintiler Taşıyan Alan Tasarımını Paylaştı

Burning Man önümüzdeki yılın etkinlik konseptinin bir parçası olarak seçtiği tapınak tasarımını paylaştı.

Yön Tapınağı (The Temple of Direction) adı verilen tasarım San Francisco'da yaşayan sanatçı Geordie Van Der Bosch’a ait. Amerika Birleşik Devletleri'nin Nevada eyaletinin kuzeybatısındaki Black Rock City’de 25 Ağustos ve 2 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinlikte gözler bu tapınak üzerinde olacak.

Burning Man komitesi tarafından “göz kamaştırıcı zarif sadeliği” nedeniyle seçilen tasarım Burning Man'in resmi portalında ayrıntılarıyla paylaşıldı.

“Her yıl, topluluğumuz içindeki sanatçılar ve yapı ustaları tarafından gönderilen farklı tasarım başvurularını değerlendiriyoruz” açıklamasında bulunan Burning Man Arts’ın program direktörü Katie Hazard, “Karar alma aşamasında Black Rock City sakinlerinin kendi fikir ve düşüncelerini paylaşacak özel bir alan yaratma hedefiyle hareket ediyoruz” diyerek sözlerine devam etti.

Tapınağın tasarımında Japonya’nın Kyoto kentindeki Fushimi Inari Tapınağı'nın anıtsal kırmızı torii kapılarından esinlenilmiş. Burning Man katılımcıları yapının içinde gezebilecek ve ana salona ulaşana kadar koridorlar arasında dolaşabilecek.

“Bu doğrusal form hayatın başlangıcı, ortası ve sonu arasındaki geçişi yansıtıyor,” açıklamasında bulunan Hazard, “Yapı boyunca bu yolculuğu yansıtan alanlar mevcut: dar ve geniş boşluklar, aydınlık ve karanlık bölgeler, ve yakın fiziksel ortamlar yaratacak tüneller bu yapının öne çıkan özellikleri. Ayrıca geniş bir merkezi sofa, bir mihrap ve adaklara özel bölmeler kolektif deneyim ortamının oluşmasına katkı sağlayacak” sözleriyle alan tasarımının ne kadar sıra dışı bir deneyim sunacağını paylaştı.

Burning Man’in kapısı 2019 etkinliği öncesinde alan yapılarının inşa sürecine destek verecek gönüllülere açık. Yön Tapınağı ilk olarak Kaliforniya Oakland’da kurulacak ve yeni yılın ilk aylarında tasarımın nihai inşası için bağış toplama süreci başlatılacak.

Nasıl katkıda bulunabileceğiniz hakkında buradan bilgi edinebilir, Yön Tapınağı tasarımına ait birçok görsele aşağıdan erişebilirsiniz.

Burning Man 25 Ağustos ve 2 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Burning Man konseptinin jargonunu öğrenmek ya da önceki bilgilerinizi tazelemek için Burning Man sözlüğüne göz atabilirsiniz. Ayrıca, Burning Man'e gitmeyi düşünüyorsanız önemli tavsiyeler içeren bu yazıyı inceleyebilirsiniz.


Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...