Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

'Çernobil' dizi müzikleri gerçek bir nükleer elektrik santralinden kayıtlar içeriyor

Hildur Gudnadottir 5 bölümden oluşan mini dizinin müzikleri için gerçek bir nükleer santralden kayıtlar aldı

  • KEREM DEMİRAYAK
  • 9 Haziran 2019
'Çernobil' dizi müzikleri gerçek bir nükleer elektrik santralinden kayıtlar içeriyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen televizyon kanalı grubu HBO'da 6 Mayıs'ta yayınlanmaya başlayan 5 bölümlük mini dizi Çernobil, müziklerinin yapım aşamasındaki süreçle ilgi uyandırıyor.

1986 yılında Ukrayna'nın Çernobil kentinde meydana gelen, radyoaktif etkisi başta Doğu Avrupa olmak üzere Batı Avrupa hatta İskandinavya'da da tespit edilen tarihi nükleer felaketin anlatıldığı dizinin müzikleri İzlandalı besteci ve çellist Hildur Gudnadottir'e ait. Çernobil dizisi için bir adım öteye giden sanatçı ilham kaynağı olarak gerçek bir elektrik santralinde kayıtlar yaptı.

Gudnadottir, 'Score: The Podcast' programına verdiği röportajında Litvanya'daki terk edilmiş bir nükleer enerji santralinde geçen kayıt sürecini, “Bir santral içinde olmanın nasıl bir his olduğunu deneyimlemek istedim. Bir hikayeden müzik yapmaya çalışmanın çoğu dinlemekle ilgilidir” sözleriyle ifade ederek araştırma için hazmat kıyafeti bile giydiğini söylüyor.

Sanatçı, santral kayıtlarında Chris Watson, dizi müziklerinin yapımında ise prodüktör Sam Slater ile birlikte çalıştı. Deutsche Grammophon etiketiyle 31 Mayıs itibarıyla tüm platformlarda ulaşılabilen Çernobil soundtrack albümü deneysel elektronik müzik çalışmalarından örnekler de sunuyor.

Türkiye yayın hakları beIN Medya'da bulunan dizinin resmi fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz.

Spotify '#Arşiv' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...