Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Dans müziğine yeni bir soluk: The Rocketman

Müzik yapımları, YouTube kanalına yüklediği miksleri ve Exploration LIVE canlı performans yayınları ile The Rocketman techno sahnesinde takibe alınması gereken isimlerden

  • ZEYNEP YAZICI
  • 18 Mayıs 2020
Dans müziğine yeni bir soluk: The Rocketman

Daft Punk, deadmau5, Marshmello ve benzerleri gibi The Rocketman de kasket takarak kimliğini gizliyor, deyim yerindeyse uzay kasketi formuna bürünüyor. The Rocketman aynı zamanda uzay keşfine çıkmış imajını vurgulamak adına bembeyaz bir alanda performans sergiliyor. "I.M.H" ve "Cosmic Dust" adını taşıyan ilk iki parçası, prodüktörün güçlü, techno'nun daha sert bir tonuna kayan arzını yansıtıyor. "Exploration TOP 50" adlı Spotify çalma listesi de techno müzik dinleyenlerin ilgisini çekecek cinsten.

“Exploration LIVE” canlı yayın serisinin ilk miksi roket gemisi fırlatma sesinin tersten çalınmış hâliyle açılıyor, ardından maskeli uzay kaşifi bizi güzel bir techno seçkisinden oluşan 1 saat altı dakikalık bir yolculuğa çıkarıyor. Yolculuk esnasında Mars'ta da duraklıyor. Performans, uzay izlenimi verilmiş, neredeyse epilepsi uyarısı gerektirecek bir ortamda gerçekleşiyor. Serinin ikinci yayınında ise The Rocketman'i uzayın derinliklerine yolculuk yapan bir uzay aracında performans sergilerken görüyoruz. “Exploration LIVE”, çılgın bir techno partisine kapı açacak, COVID-19 salgını esnasında tam da ihtiyacımız olacak cinsten. Gözlerinizi kapattığınızda bası adeta göğsünüzde hissediyor, karanlık gökyüzündeki lazer dansçılarını görebiliyorsunuz.

Kimliği gizemli kalsa da The Rocketman'i önümüzdeki süreçte takibe almakta fayda var. Instagram hesabından yaptığı paylaşıma göre 2020 için sıkı bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Gizemli sanatçının 3 parçalık ilk kısaçaları "Space Mission EP 01"i aşağıda dinleyebilirsiz.

The Rocketman'in “Exploration LIVE” yayınından şu ana kadar paylaştığı iki bölümü izleyin.

'Elektronik Müzik 101' çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haberin yazarı Zeynep Yazıcı'yı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...