Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Darude Eurovision’da Finlandiya'yı Temsil Edecek

Darude, Sebastian Rejman ile birlikte ülkesini temsil edecek

  • MIXMAG TURKEY
  • 28 Mart 2019
Darude Eurovision’da Finlandiya'yı Temsil Edecek

Finlandiyalı DJ/prodüktör Darude (Ville Virtanen), Eurovision 2019'da ülkesini temsil edecek.

1999 yılına damga vuran Sandstorm'un yapımcısı Darude ve vokalist Sebastian Rejman bu sene Finlandiya'yı Eurovision'da temsil edecek. 8 - 22 Şubat tarihleri arasında yayınlanan üç şarkının ülke çapında oylanması sonucunda seçilen 'Look Away' ile yarışmaya katılacak ikili Mayıs ayında sahnede olacak. Şarkı, halk oyları ve bir jürinin verdiği kararla belirlendi.

Yaptığı resmi açıklamada "Bu benim için birçok açıdan farklı bir mücadele olacak." diyen sanatçı, sözlerine, "İlk başta, benden Finlandiya'yı temsil etmem istendiğinde biraz korkmuştum ama ülkeme 'hayır' diyebilme şansım yoktu. Böyle inanılmaz bir deneyimin parçası olmak benim için bir onur, sadece olumlu beklentilere sahibim" diye devam etti.

Bu yıl, Darude'nin bir zamanların efsaneleşmiş, tüm dünyayı kasıp kavuran parçası 'Sandstorm'un yayınlanmasının 20. yılı olarak da önem teşkil ediyor.

Darude'nin hafızalara kazınan parçası, geçtiğimiz senelerde internette sayısız şakaya malzeme olmuştu. Ayrıca geçtiğimiz yıl 'Chin Stroke Research & Development' adında bir şirket oldukça 'gerçekçi' ve 'ciddi' bir projede, parçayı gerçek bir kum fırtınası (sandstorm) dedektörünün uyarı sesi olarak kullanmıştı.

Sanatçı geçen yılki uzun soluklu Kuzey Amerika turu öncesinde, 13 Nisan 2019'da Zorlu PSM'de Gareth Emery ile birlikte sahne alacak olan Ashley Wallbridge ile 'Surrender' adlı başarılı bir ortak yapıma imza atmıştı.

Eurovision Müzik Yarışması bu yıl İsrail'in Tel Aviv şehrinde 14 - 18 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

Finlandiya'yı Eurovision'da temsil edecek 'Look Away' şarkısını aşağıda dinleyebilirsiniz.

Spotify 'Frekans' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...