Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Detroit’in house ve techno ikonu K-Hand hayatını kaybetti

Techno’nun öncü figürlerinden Kelli Hand “Detroit’in First Lady”si ilân edilmişti

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: MARIE STAGGAT
  • 5 Ağustos 2021
Detroit’in house ve techno ikonu K-Hand hayatını kaybetti

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

House ve techno müziğin Detroit’te yetişen öncü sanatçılarından K-Hand hayatını kaybetti. DJ/prodüktörün ölüm sebebi henüz açıklığa kavuşmadı.

Otuz yıla uzanan kariyeri, iz bırakan sayısız müzik çalışmaları ve dünya çapında sergilediği performanslarıyla dans müziği sahnesinin en ilham verici yüzlerinden biri olan K-Hand, gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar nedeniyle 2017 yılında kent konseyi tarafından resmen “Detroit’in First Lady”si ilân edilmişti.

1990 yılında kurucusu olduğu UK House Records plak şirketinin açılışını Etat Solide mahlası altında çıkardığı dört parçalık “Think About It” kısaçlarıyla yapan sanatçı, daha sonra plak şirketinin adını Detroit’teki bir sokaktan alan Acacia Records olarak değiştirdi. Acacia Records, house müziğin ve techno’nun yükseliş döneminin ilgiyle takip edilen müzik şirketlerinden biri haline geldi. Sanatçı ayrıca Warp Records, !K7 Records, Tresor, Distance, Ausfahrt ve трип dahil çeşitli diğer plak şirketlerinden iz bırakan müzik çalışmaları piyasaya çıkardı.

Özellikle perküsiyon ve diğer ritmik öğeleri ustalıkla kullanmasıyla bilinen K-Hand, içten, minimal ve acid tınıların da inceden hep hissedilegeldiği sert sound’lara odaklanmıştı.

K-Hand’in 2016 yılında Mixmag okurları için kaydettiği setini dinleyin.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...