Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

PSMLoves2Dance 17 Şubat’ta Digitalism ile devam ediyor

Hamburg merkezli ikili Digitalism, PSM Loves2Dance kapsamında 17 Şubat'ta Zorlu PSM’de

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: WILL ZHANG
  • 12 Şubat 2024
PSMLoves2Dance 17 Şubat’ta Digitalism ile devam ediyor

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Jens Moelle ve İsmail Tüfekçi ikilisinden oluşan Digitalism, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin PSM Loves2Dance serisi kapsamında 17 Şubat’ta İstanbul’da sahne alıyor.

Hamburg'daki bir plak dükkanında yolları kesişen ve kısa sürede dans ile rock müziğine olan ortak tutkuları sayesinde sıkı bir dostluğa evrilen Digitalism, bu buluşmanın ardından bir araya gelerek yaratıcı projelere imza atmaya başladı. DJ'lik alanında elde ettikleri başarılarla tanınan ikili, keşfedilmemiş ve duyulmamış müziklerle kitlelere ulaşma arzusunda birleşti. The White Stripes'ın "Seven Nation Army" parçasının kendilerine özgü versiyonunu plak olarak piyasaya sürerek, sadece elektronik müzik prodüktörleri olarak değil, aynı zamanda rock müzik sahnesinde de iddialı bir pozisyona geçiş yapabileceklerini kanıtladı.

Hamburg'da, II. Dünya Savaşı'ndan kalma bir sığınakta müziklerini kaydeden Digitalism, bu özel mekanın kalın beton duvarları, sağlam kapıları ve hücreyi andıran atmosferi sayesinde eşsiz bir çevrede ilerlemenin avantajını yaşıyor. Bu sığınak, ikilinin sanatsal ifadelerine kusursuz bir şekilde uyum sağlayıp, yaratıcılıklarını sergilemeleri için ideal bir alan oluşturuyor. Digitalism'in kendine has ve sürekli gelişen performans düzeni, bir yandan adeta bir rock grubunun sahne görünümüne sahipken, sahne sanatlarındaki benzersiz evrimlerine dair de izler taşıyor.

2024’e David Bay’in “<3 beat” parçasına yaptığı remiks ile başlayan başarılı ikili, 2007 yapımı ilk albümü “Idealism”in hazırlıklarına tam 20 yıl önce başlamıştı; albümden ilk parça “Idealistic”, 2004 yılında plak formatında çıkmıştı. Digitalism, kariyerleri için 20 yıl önceki bu önemli adımı ölümsüzleştirmek için “Idealism” albümünü 19 Nisan’da yeniden plak formatında dinleyicilerine sunacağının müjdesini verdi. Yeni versiyonda bu sefer 2006 yılından daha önce dinleme fırsatımız olmayan kayıtlar da olacak.

Zorlu PSM %100 Studio'da 17 Şubat Cumartesi günü gerçekleşecek etkinlik, Digitalism öncesi Non ve Samet Günal'ın performansları ile başlayacak.

Etkinlik biletleri için bu sayfayı ziyaret edebilir, Digitalism’in öne çıkan müzik çalışmalarını aşağıda dinleyebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...