Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

DJ Lag'in yeni kısaçalar albümü Diplo'nun plak şirketi Good Enuff'tan çıktı

6 yapımdan oluşan 'Uhuru' adlı kısaçalar 30 Ağustos'ta çıktı

  • ONUR ATEŞ | FOTOĞRAF: NACHO G RIAZA
  • 2 Eylül 2019
DJ Lag'in yeni kısaçalar albümü Diplo'nun plak şirketi Good Enuff'tan çıktı

Güney Afrika'nın Durban kentindeki prodüktörlerin geleneksel kwaito müziklerini alışılmışın dışında tekniklerle dubstep, techno ve Chicago juke bileşimi minimalist bir elektronik tarza dönüştürdükleri Gqom akımının öncülerinden DJ Lag, 30 Ağustos'ta Diplo'nun plak şirketi Mad Decent bünyesinde faaliyet gösteren Good Enuff etiketiyle yeni bir kısaçalar yayımladı.

Güney Afrikalı sanatçılar Moonchild Sanelly ve Unticipated Soundz ile ortak çalışmalar da içeren 'Uhuru' adlı kısaçalar toplam 6 yapımdan oluşuyor. Kısaçaların ortaya çıkış hikayesi ise Güney Afrikalı sanatçının Diplo ile Los Angeles'ta bir araya gelerek back-to-back performansa imza attıkları döneme uzanıyor.

Yeni çalışmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan DJ Lag, "Bu kısaçalar albüm ile dikkatleri her şeyin başladığı yere çekmeyi amaçlıyorum. Bu proje, Gqom'un 'UThayela' adını verdiğimiz stilinde prodüksiyonlar içeriyor. 'UThayela', oluklu sac anlamına geliyor ve bu ifadeyi 'sert bass sesleri de içeren agresif kulüp soundu'nu betimlemek için kullanıyoruz. Benim için her şeyin başlangıcı Durban'ın Clermont kasabasındaki küçük bir gece kulübü olan Uhuru'da çaldığım setlere dayanıyor. İlk kez orada çalmıştım ve muhtemelen Gqom akımının sonradan Avrupa'ya da uzanacak fark edilişi orada gerçekleşmişti" diye konuştu.

Başarılı sanatçı ayrıca Beyoncé'nin Temmuz ayında çıkan 'The Lion King: The Gift' soundtrack albümündeki 'My Power' parçasının ortak prodüktörlüğünü üstlenmişti.

6 yeni yapımdan oluşan 'Uhuru EP'yi bu bağlantı aracılığıyla satın alıp dinleyebilirsiniz.

Spotify '#Turkuaz' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...