Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
MÜZİK

Ferry Corsten'dan FERR mahlası ile yeni ambient albümü: 'As Above So Below'

Ferry Corsten orkestral, sinematik ve avangart seslerden oluşan yeni projesiyle derin ve deneysel yanını ortaya çıkarıyor

  • OZAN TEZVARAN
  • 5 Nisan 2020
Ferry Corsten'dan FERR mahlası ile yeni ambient albümü: 'As Above So Below'

Hollandalı DJ/prodüktör Ferry Corsten, FERR mahlası ile yeni bir ambient albüm çıkardı.

"'As Above So Below" adlı çalışma, 25 yılı aşkın bir süredir müzik dünyasında daha yüksek BPM aralıklarıyla ilişkilendirilmiş sanatçının samimi kompozisyonlarını gün yüzüne çıkarıyor. FERR adı altında çıkan yeni parçalar, derin ve geniş sinematik temaların yanı sıra melodik ve deneysel düzenlemeleriyle sanatçının belki de bugüne kadarki en iddialı ve avangart çalışmaları olarak gösteriliyor.

Sanatçı, takipçilerine ve müzik hayranlarına albümün duyurusunu yaptığı açık mektubunda kendisini bu tür bir albüm yapmasına nelerin sebebiyet verdiğini, ilhamlarının ve albümün yaratılışının arkasında neler olduğunun hikayesini de paylaştı. FERR projesi ve ilk stüdyo albümü “As Above So Below”, Ferry'nin yapımcı, DJ, koca ve baba olarak daha derin bir yanını yansıtan bir çalışma olmasının yanı sıra kendi hayatını nasıl dengelediğini ve dünyadaki kişisel konumunu nasıl değerlendirdiğini de betimliyor.

“As Above So Below”, sanatçıya yaratıcılığını tam akışkanlığında kullanması için özgür bir alan tanırken, sınırları ortadan kaldırdığı ve sonunu düşünmeden bestelediği parçalardan oluşuyor. Örneklemelerde gerçekleştirdiği manipülasyonlar, alan kayıtları ve ustaca gerçekleştirilmiş bozulmalarla beraber Corsten aynı zamanda ses dünyasına karışan dokular oluşturmak için yankılar, gecikmeler, oda gürültüleri kullanıyor ve vizyonunu hayata geçirmenin yeni yollarını araştırıyor.

Albümden bahsederken müzik yapım yaklaşımındaki değişiminden de söz eden Corsten, “Normalde çoğunlukla dans pisti için tasarlanan belirli bir yapı göz önünde bulundurarak üretiyorum. Fakat bu albüm için tamamen yepyeni bir sayfa açtım, otomatik pilotu kapattım ve sadece akışına bıraktım. Kural yok, fazla düşünmek yok. Sadece doğal bir akış var. Bu albümü yapma sürecine yaklaşımımda tecrübe ettiğim en büyük değişikliklerden biri buydu” ifadelerini kullandı.

Günümüzde dans müziği dünyasında sanatçı olmanın ne anlama geldiğine meydan okumaya devam eden; şeffaf, samimi ve yaratıcı düşüncelerini hayranlarıyla paylaşan Ferry Corsten, çok yönlülüğünü “As Above So Below” albümüyle bir kez daha göstermeyi amaçlıyor.

15 parçaladan oluşan albümü aşağıda dinleyebilirsiniz.

‘Dünyanın Ritmi' çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haberin yazarı Ozan Tezvaran'ı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...