Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Google Beden Dili Üzerine Çalışmalara Başladı

Şirketin beden, hareket ve dili merkeze alan çalışmaları koreograf Bill T. Jones ile birlikte yürütülüyor

  • SEREN SARI
  • 30 Mayıs 2019
Google Beden Dili Üzerine Çalışmalara Başladı

Google Creative Lab ödüllü koreograf Bill T. Jones ile bir araya gelerek yapay zeka modeli “PoseNet” ile “beden, hareket ve dil” üzerine deneyler geliştirdi.

İnsan vücudunu fotografik bir görüntü, dansı ise politik ifadenin bir aracı olarak gören Bill T. Jones’un doğaçlama konuşma ve dansla iç içe geçen geçmişinden ilham alan deneyler kullanıcıları konuşma ve hareketin yaratıcı olanaklarını keşfetmeye çağırıyor.

“PoseNet”, insan vücudundaki kilit noktaların nerede olduğunu tahmin eden bir yapay zeka modeli. Harekete bağlı etkileşimleri anlamlandıran “PoseNet” modern dansın düşünceler ve ifadeler üzerine kurulu altyapısını analitik bir düzlemde dans eden kelimelere döküyor. Hareketlerinizle büyütebileceğiniz, küçültebileceğiniz veya bükebileceğiniz fiziksel nesnelere dönüşen kelimeler sizi özgürce konuşmaya davet ediyor. Herhangi bir sensör veya ekipmana bağlı kalmadan performans sergileyen dansçılar beden dillerini bambaşka bir bakış açısıyla inceleyebiliyor. [1] [2]

Google’ın ses ve hareket sensörleriyle geliştirdiği yapay zeka modeli “PoseNet” ve Bill T. Jones ile ilgili kısa filme linkten ulaşabilirsiniz.

“PoseNet”i denemek için tıklayın!
Manifesto”, “Hold That Thought”, “The Game

Spotify 'Frekans' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...