Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Güney Kore’de 4 bin kişi kapasiteye kadar etkinliklere izin verildi

Güney Kore yönetimi pandemi kısıtlamalarını hafifletiyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 14 Haziran 2021
Güney Kore’de 4 bin kişi kapasiteye kadar etkinliklere izin verildi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Pandemi kısıtlamalarını gevşeterek müzik ve kültür-sanat etkinliklerinin yapılmasına izin veren ülkeler arasına Güney Kore de katıldı.

Aşılama programında ilerleme kaydedilmesiyle birlikte geniş katılımlı konserler ve spor etkinlikleriyle ilgili kısıtlamalarda esneklik sağlatıcı adımlar atıldı. Konserlere ve kültür-sanat etkinliklerine katılımda pandemi kısıtlamalarının sert geçtiği döneme ait 100’e kadar olan kapasite bugünden itibaren 4 bine çıkarıldı. Spor müsabakalarını takip etmek isteyenler için ise stadyumlardaki izleyici kapasitesi %10'dan bölgelere göre değişecek biçimde %30 ila %50'ye yükseltildi.

Güncel verilere göre ülkede son 24 saatte 399 yeni vaka ve 3 yeni ölüm kayıtlara geçti. Hükümet aşıları tamamlanmış uluslararası ziyaretçiler için bazı karantina kısıtlamalarını da gevşeteceklerini ve söz konusu kişilerin iki haftalık zorunlu karantina uygulamasından muaf olmak için başvurabileceğini açıkladı.

51.3 milyon nüfuslu Güney Kore'de nüfusun %23'üne ilk doz, %5.8’ine iki doz aşı yapıldı. Kültür-sanat ve müzik sektörleri için şu ana kadar herhangi bir açılma planı açıklamayan Türkiye’de ise ilk doz aşısını olanlar nüfusun %24.4’ü, iki doz aşı yapılanlar ise nüfusun %16.5'i.

[Kaynak: The Straits Times]

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...