Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Korg yeni synthesizer modeli Wavestate'i tanıttı

Wavestate, Korg'un klasik modeli Wavestation'dan ilham alınarak tasarlandı

  • MIXMAG TURKEY
  • 12 Ocak 2020
Korg yeni synthesizer modeli Wavestate'i tanıttı

Korg yeni synthesizer modeli Wavestate'i tanıttı.

37 tuşlu yeni modelinde 80'li ve 90'lı yılların sample tabanlı sentezleme yönlemlerini modern ses sıralama teknikleriyle bütünleştiren Korg, ilhamını 1990'lı yılların başlarında piyasaya sürdüğü klasik modeli Wavestation'dan alıyor. Wavestation gibi Prophet VS synthesizer modelinin vektör sentezleme yaklaşımını bünyesinde barındıran yeni Wavestate, çoklu ses materyallerini simultane biçimde özgün sonik dokulara dönüştürebiliyor.

Korg'un literatüre kazandırdığı Wave Sequencing teknolojisini bir adım ileri taşıyan Wavestate, Wave Sequencing 2.0 olarak adlandırılan teknolojisi sayesinde ritim, ses ve melodik bilgileri birbirinden ayrıştırarak çok daha kompleks ses dizilimleri yaratılmasına olanak tanıyor. Adım sıralama özelliğinin randomize edilebilmesini de sağlayan güncel teknolojisiyle Wavestate artık ses sıralamanın başlangıç ve bitiş noktalarını da modüle edilebilir hale getiriyor.

Prophet VS'tekine çok benzer bir denetim koluyla sesler arasında geçiş yapılmasına da imkan veren Wavestate panelinde ayrıca programlanabilir sekiz modülasyon tuşu ve genişletilmiş efekt kontrolörleri bulunuyor.

Wavestate'in tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

'Elektronik Müzik 101' çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...