Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Tidal’dan Dolby Atmos yeniliği

Tidal, JAY-Z dahil pek çok sanatçının prodüksiyon ekibiyle projeye yönelik yakın temasını sürdürüyor

  • MUSTAFA TOKGÖZ
  • 22 Aralık 2019
Tidal’dan Dolby Atmos yeniliği

Tidal, üç boyutlu müzik formatı Dolby Atmos’u kendi platformuna entegre etti.

12 Aralık’tan itibaren Android uyumlu mobil cihazlara veya tabletlere sahip Tidal HiFi aboneleri, Universal Music Group ve Warner Music kayıtlarına Dolby Atmos formatında erişebiliyor. Dolby Atmos formatındaki mevcut kayıtlar The Weeknd, Blondie, Ariana Grande gibi dünya çapındaki bazı yıldız sanatçıların şarkılarını içeriyor.

Tidal ayrıca aralarında JAY-Z’nin de olduğu bir grup sanatçının kataloglarının Dolby Atmos formatına uygun şekilde miksajını yaptırmak için sanatçıların prodüksiyon ekipleriyle yakın temas halinde. Hazırlığı süren söz konusu format çalışmalarının 2020’de platforma entegre edilmesi planlanıyor.

Platformun aktardığına göre eğer Dolby Atmos miksi ulaşılabilir durumdaysa, bu format parça dinlenmek istendiğinde otomatik olarak açılıyor olacak. Parçalar Dolby logosu ve şarkı seçildikten sonra görüntülenecek Dolby Atmos tanımlayıcısıyla diğer mikslerden ayırt edilebilecek. Kullanıcılar ayrıca, Dolby Atmos'ta bulunan parça kütüphanesini keşfetmek için TIDAL uygulamasının ana sayfasındaki keşfet sekmesinin altındaki Dolby Atmos menü seçeneğini de inceleyebilecek.

Gelişmeyle ilgili açıklamalarda bulunan Tidal operasyon direktörü Lior Tibon, “TIDAL aboneleri platformumuzdan en yüksek kalite dinleme deneyimini bekliyorlar ve yeniliklerde öncül olmak önem arz etmektedir. Dolby Atmos, müzik dinleyicilerine mümkün olan en iyi ses kalitesinin keyfini çıkarma olanağı verecek” dedi.

Dolby Laboratories ticari ortaklıklar kıdemli başkan yardımcısı John Couling ise “Dolby Atmos müziğin nasıl yaratılacağını yeniden tanımlıyor, sanatçıların ve hayranların daha önce hiç olmadığı gibi deneyimlemelerini sağlıyor. Tidal ile birlikte, dünyanın dört bir yanındaki insanların en sevdikleri şarkı ve albümlerin keyfini çıkarması için daha sürükleyici bir yol sağlayarak Dolby Atmos Music'in erişimini genişletiyoruz” diye konuştu.

Geçtiğimiz aylarda Amazon Music de platformuna Dolby Atmos formatını entegre etmeye başladığını duyurmuştu. Daha fazla bilgi için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Sónar İstanbul 2019'a özel olarak hazırladığımız çalma listelerimizi dinleyin.

Haber yazarı Mustafa Tokgöz'ü takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...