Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Marcel Dettmann remiksleri ile avant-pop’un techno’ya metamorfozu

Sónar Istanbul 2024'ün ilk gün programı kapsamında dinleyicileriyle bir araya gelecek Marcel Dettmann'ın son çıkan remikslerini dinleyin

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: REDPORTEROS
  • 20 Nisan 2024
Marcel Dettmann remiksleri ile avant-pop’un techno’ya metamorfozu

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

26-27-28 Nisan'da gerçekleşecek Sónar Istanbul 2024’ün ilk gün programında canlı performansıyla dinleyeceğimiz Marcel Dettmann’ın, stüdyosundan son çıkan çalışması olan Hollandalı avant-pop sanatçısı Mathilde Nobel'in ‘Founds on Land’ albüm parçalarından dördü için hazırladığı remiksleri dinlemiş miydiniz?

Mathilde Nobel'in Nous’klaer Audio’dan çıkan orijinal albümü, plak şirketinin en maceracı çalışmalarından biri olarak kabul ediliyor.

Marcel Dettmann, remiks albümünün açılış parçası olan ve orijinali gitar ağırlıklı olan ‘Bliss’i, hipnotik bir arpejin hakim olduğu yaratıcı bir techno eserine dönüştürmüş. Devamındaki ‘I Eat Air’ remiksine kesiltili sesler ve zil melodisi hakimken, Mathilde’in imza vokallerinden öğeler de ihmal edilmiyor. Üçüncü remiks ‘Nehalennia’, projede minimal techno yönüyle dikkat çeken, bit-crush ses düzenlemeleriyle bezenen bir yorumlama. Remiks paketinin son parçası ise, ‘I Eat Air’ şarkısının daha fazla zil ve çan sesleri ile dolu, davulların tamamen çıkarıldığı, uzay temalı bir versiyon.

Nobel'in müzikal ustalığını ve Dettmann'ın keskin vizyonunu sergileyen anlamlı bir iş birliği olarak karşımızda duran çalışma, her iki sanatçının sınırları zorlama konusundaki ortak arzusunu vurguluyor.

Berlin kulüp sahnesinin en prestijli sanatçılarından Marcel Dettmann, soyut ve atmosferik bir havaya sahip parçaları ve bu ses örüntülerine yer verdiği performansları ile Sónar Istanbul katılımcılarını bir Berlin gecesine taşımaya hazırlanıyor.

Remiks paketini aşağıda dinleyip sipariş verebilir, Sónar Istanbul 2024 biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

SÓNAR ISTANBUL 2024 BİLETLERİ
Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...