Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Myspace’e 2003 - 2015 Yılları Arasında Yüklenen Tüm Veriler Kayboldu

50 milyondan fazla şarkı sunucu taşıma işlemi sırasında kayboldu

  • EMRE ESKİHORAN
  • 19 Mart 2019
Myspace’e 2003 - 2015 Yılları Arasında Yüklenen Tüm Veriler Kayboldu

Myspace, kuruluş yılı 2003'ten 2015 yılına kadar 14 milyon farklı kullanıcı tarafından yüklenen 50 milyon şarkı dahil olmak üzere tüm fotoğraf, video ve ses dosyalarının kaybolduğunu resmen açıkladı.

Yaklaşık bir senedir müziklere ait internet bağlantılarının çalışmadığı platformun yetkilileri bir süredir bu sorunu düzeltmek için çalıştıklarını ifade ediyordu. Platform, yapılan son açıklamayla verilerin sunucu taşıma işlemi sırasında kaybolduğunu resmen kabul etmiş oldu.

Sitede yer alan açıklama ise şu şekilde: “Bir sunucu taşıma projesi sonucunda, üç yıldan daha önce yüklenen fotoğraf, video ve ses dosyaları artık Myspace’te erişilebilir olmayabilir. Yaşanan bu durum için özür dileriz. Daha fazla bilgi için [email protected] adresinden veri koruma görevlisi ile iletişime geçebilirsiniz".

Geçtiğimiz on yıl içerisinde popülaritesini kaybetmiş olsa da, günümüzde ün kazanmış birçok ismin demo ve şarkılarını paylaştığı ve bu sayede keşfedildiği Myspace, 2000'li yıllarda müzisyenler arasında oldukça popülerdi. Eğer kurtarılamazsa, platformun sahip olduğu bu büyük müzik arşivi sonsuza kadar yok olmuş olacak.

Bu veri kaybı aynı zamanda, bulut depolama sisteminin bizim düşündüğümüz kadar güvenli olmadığına ve YouTube, Facebook, SoundCloud ve Instagram gibi platformların da bu gibi felaketlere karşı savunmasız olabileceğine dair bir uyarı niteliği taşıyor.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...